7 غذای سنتی ایرانی که باید امتحانشان کرد
به گزارش مجله بهسان، برخی از غذاهای ایرانی را همه جا می گردد پیدا کرد، مثل کباب، آبگوشت، قورمه سبزی یا قیمه. اما غذاهای سنتی ایرانی هم هستند که در برخی شهرها بیشتر پخته می شوند.
ماهی شکم پر
ماهی، گل سر سبد غذاهای دریایی ست که به شکل های مختلفی درستش می نمایند. ماهی شکم پر را همه جا می گردد خورد، اما شمالی ها و جنوبی ها به سبک خودشان آن را طبخ می نمایند.
مواد داخل ماهی شکم پر شمالی با سیر، گردو، رب انار و سبزی های خوش عطر و بو مثل گشنیز، شنبلیله و جعفری درست می گردد. همه این ها را با هم تفت می دهیم و منتظر می مانیم تا ماهی مزه دار گردد. ماهی را با سیر و آبلیمو مزه دار می کنیم و مواد را در دل ماهی می ریزیم و آن را یا سرخ می کنیم یا داخل فر می گذاریم.
بین ماهی های جنوب می توانیم شکیبا یا شوریده را انتخاب کنیم. گشنیز و کمی شنبلیله لازم داریم، به اضافه سیر، تمر هندی، ادویه ماهی و فلفل زیاد. سیر، پیاز و سبزی ها را که تفت دادیم، آب تمر هندی را اضافه می کنیم. وقتی آب تمر هندی بخار شد و حسابی به خورد سبزی ها رفت، ماهی مزه دار شده را برمی داریم و شکم ماهی را با آن پر می کنیم.
محبوب ترین غذاهای محلی گیلان کدامند؟
هلیم یا حلیم
کمتر محله ای هست که در آن تابلوی هلیم و آش فروشی دیده نگردد. هلیم برای ما ایرانی ها صبحانه محبوبی به شمار میرود. غذایی که هم در املای اسمش اختلاف نظر هست، هم بین شور یا شیرین خوردنش جنگ های تاریخی زیادی در گرفته!
هلیم را هم با گوشت قرمز و مرغ می گردد درست کرد و هم با گوشت بوقلمون. البته هلیم بادمجان هم هست که حکایت دیگری دارد.
اگر نخواهیم از هلیم فروشی سر خیابان یک ظرف هلیم بخریم و نسخه خانگی اش را دوست داشته باشیم، باید با بلغور گندم یا گندم پوست کنده و گوشت کارمان را آغاز کنیم. گوشت پخته باید با گوشت کوب له گردد. بعد گندم خیس نموده باید بپزد. گندم که آماده شد، کم کم به گوشت اضافه می کنیم و به هم می زنیم. روی هلیم را هم می توانیم با موادی مثل کره آب شده، سرشیر، دارچین یا کنجد فراوان تزیین کنیم.
خوشمزه ترین غذاهای ایران کدامند؟
کلم پلو
نمی گردد تا شیراز برویم و بدون خوردن کلم پلو شهر را ترک کنیم؛ غذایی پرادویه با طعمی به یاد ماندنی. برخی ها این غذا را با کلم برگ درست می نمایند، اما اصلش با کلم قمری پخته می گردد و سبزی هایی مثل ریحان، تره، شوید و کمی ترخان جزو پایه های اصلی اش است.
این غذا احتیاج به گوشت قل قلی هم دارد که با پیاز، آردنخودچی و ادویه درست می گردد. قل قلی ها را می گردد لایه لایه بین پلو چید یا اینکه بعد از سرو کلم پلو، با گوشت تزیینش کرد. این غذا را نباید بدون سالاد شیرازی خورد. اگر بعد از غذا فالوده شیرازی داشته باشیم، دیگر عیش مان کامل می گردد.
قلیه
یکی از غذاهای مجذوب کننده جنوبی قلیه ماهی و میگوست که از خوزستان تا هرمزگان و بوشهر درستش می نمایند. زیر ظاهر خورشی پر از سبزی، دنیایی از مزه پنهان شده. تمر هندی و سیر در قلیه نقش کلیدی دارد. فلفل هم پای ثابت غذاهای جنوبی ست. در نسخه بوشهری قلیه، گوجه فرنگی یا رب گوجه فراموش نمی گردد. اگر گوجه ها کمی ترش باشند که چه بهتر.
اهوازی ها، قلیه را بیشتر با ماهی سنگ سر، شیر یا میش ماهی درست می نمایند. سبزی آن گشنیز، کمی جعفری و شنبلیله ست. همان اول سیر و پیاز و سبزی را با ادویه و فلفل فراوان تفت می دهیم.
حالا نوبت به تمر هندی می رسد که باید خیس کنیم، آبش را صاف کنیم و بریزیم روی سبزی ها. میگو یا ماهی های سرخ شده هم وارد داستان می شوند و کمی آرد برای غلظت بیشتر اضافه می کنیم. بعد از غذا می گردد سراغ بستنی با شیر گاومیش را گرفت که مزه اش بی نظیر ا ست.
قیمه نثار
یکی دیگر از غذاهای سنتی ایرانی، قیمه نثار است. پای مان که به قزوین برسد، باید سراغ قیمه نثار را بگیریم، پلویی مجلسی که از گوشت مزه دار لذیذ تا زرشک و انواع خلال در آن پیدا می گردد. شاید تصور کنیم طعم این غذای سنتی شبیه به ته چین های همیشگی ست، اما با احترام به ته چین، قیمه نثار ماجرای دیگری دارد.
تکه های گوشت گوسفندی را با ادویه، رب گوجه فرنگی و زعفران فراوان تفت می دهیم و می پزیم و برنج را هم جداگانه آبکش می کنیم.
بعد نوبت می رسد به زرشک، خلال بادام و خلال پسته که باید با زعفران و پودر قند تفت بدهیم. هنر بعدی موقع سرو قیمه نثار است. باید گوشت و مواد دیگری مثل خلال ها به برترین شکل روی برنج بریزیم.. حالا اگر یک ظرف باقلوا و یک استکان چای هم داشته باشیم، زندگی خیلی قشنگ می گردد.
خورش خلال
امتحان کردن دنده کباب کرمانشاه یکی از تجربه های فراموش نشدنی ست. اما خورش خلال چیزی کم از کباب ندارد، به ویژه اگر با روغن حیوانی محلی پخته گردد. مثل خورش های دیگر گوشت را تفت می دهیم. بعد می رویم سراغ خلال بادام که در زعفران و گلاب خیس شده. حالا نوبت زرشک سیاه است که باید خیس گردد و چند بار آبش را عوض کنیم.
گوشت، رب گوجه فرنگی، خلال بادام، چوب دارچین، زعفران، گلاب و لیموعمانی را با هم می پزیم. زرشک سیاه را آخر سر اضافه می کنیم، یعنی همان موقعی که باید چوب دارچین را برداریم.
قیمه ریزه
اصفهانی ها، غذاهای سنتی ایرانی زیادی دارند؛ مثل بریانی که بویش آدم را مست می نماید و مزه اش با کباب برابری می نماید. درست کردن بریانی کمی پردردسر است، اما در بیشتر رستوران های اصفهان می توانیم نمونه خوب و لذیذ آن را پیدا کنیم.
اگر بخواهیم از غذاهای چرب و سنگین بگذریم، می توانیم قیمه ریزه اصفهان که جزو غذاهای سنتی اصفهان است را هم امتحان کنیم. قیمه ریزه درواقع نوعی کوفته ا ست که اصفهانی ها به آن سرگنجشکی هم می گویند. با پیاز رنده شده، گوشت چرخ نموده، آرد نخودچی، سبزی های خوش بو، زردچوبه و فلفل، کوفته های کوچک درست می کنیم.
پیاز، زردچوبه، سیب زمینی و رب گوجه فرنگی را تفت می دهیم و در آن آب می ریزیم. آب که جوشید، نوبت کوفته هاست که همان جا بمانند، بپزند و مزه بگیرند.
منبع: اسنپ تریپ