کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی

به گزارش مجله بهسان، کلم پلو شیرازی یکی از است و یک است که به عنوان مراسم مختلف از برای و گرفته تا یک برای و سرو می گردد. کلم پلو با کلم قمری یکی از و یک است. در این مقاله از قصد داریم تا شما را با طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل و ترکیب سبزی کلم پلو شیرازی به عنوان یک آشنا کنیم. با همراه باشید.

کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی

دستور پخت کلم قمری پلو شیرازی با گوشت چرخ نموده در یک نگاه

شیرازی ها کلم پلو را با کلم سنگ (کلم قمری) درست می نمایند، اما شما می توانید با برگ کلم سفید هم کلم پلو درست کنید. برای تهیه کلم پلو شیرازی باید کوفته قلقلی را جداگانه درست نموده و سرخ کنید. کلم سنگ را به صورت خلالی باریک خرد کنید و با پیاز داغ و میزانی آب، آبپز کنید. اجازه دهید آب کلم ها خشک گردد.

سپس کلم های آبپز را با ادویه ها، سبزی کلم پلو شامل ریحان، تره، ترخون و شوید و آبلیمو در کمی روغن، تفت دهید. در ادامه برنج را در میزانی آب جوش، بجوشانید و آبکش کنید. سپس برنج و مواد میانی کلم پلو و گوشت قلقلی و سرخ شده را در یک قابلمه بریزید و کلم پلو شیرازی را دم کنید.

برای مطالعه مراحل و جزییات طرز تهیه کلم پلو شیرازی ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی (برای 5 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
برنج4 لیوان فرانسوی دسته دار
کلم قمری (یا کلم برگ)نیم کیلوگرم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
پیاز (برای پیاز داغ)3 عدد میانه
گوشت چرخ نموده400 گرم
آرد نخودچی2 قاشق غذاخوری
ریحان، تره، ترخون و شوید250 گرم
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
زعفران (دم نموده غلیظ)به میزان لازم
گرد لیمو یا آبلیموبه میزان لازم
سالاد شیرازی، ماست یا ترشیبرای سرو کنار کلم پلو شیرازی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی: 45 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد.

این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه کلم پلو شیرازی با کلم قمری

کلم پلو با گوشت قلقلی مثل ، غذای محبوب و اصیل شیرازی هاست که به عنوان غذای مجلسی و مهمانی شناخته می گردد. بد نیست بدانید کلم پلو شیرازی مثل از معروف ترین انواع کلم پلو هستند که طرز تهیه هر یک از آن ها در جزئیات کمی با هم فرق دارد. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه کلم پلو به روش شیرازی را دنبال کنید.

مرحله اول؛ آماده نموده پیاز داغ و برنج

در اولین مرحله از طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل برنج را بشویید. برنج را حداقل برای 30 دقیقه تا 2 ساعت در آب ولرم و میزانی نمک بگذارید تا خیس بخورد. این کار موجب می گردد برنج شما بهتر باز گردد و قد بکشد.

یک عدد پیاز را بردارید و پوست آن را جدا کنید. سپس پیاز را به صورت خلالی ریز و یا نگینی خرد کنید. میزانی روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید داغ گردد. سپس پیازهای خرد شده را به روغن اضافه کنید تا کاملاً سرخ شوند. زمانی که رنگ پیازها طلایی شد، زردچوبه و کمی فلفل سیاه به آن اضافه کنید.

در صورت تمایل انواع برنج ایرانی و خارجی، پیاز داغ آماده، انواع ادویه معطر غذا و روغن سرخ کردنی را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله دوم؛ کلم را بپزید

در این مرحله از پخت کلم پلو شیرازی شما باید کلم قمری (یا برگ های کلم سفید) را بشویید و با یاری یک چاقوی تیز و تخته آشپزی آن ها را به صورت رشته ای نازک خرد کنید. کلم ها نه باید خیلی درشت باشند و نه خیلی زیر.

بعد از خرد کردن همه کلم ها آن ها را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی روی حرارت ملایم تفت دهید. بعد از اینکه کلم را میزانی تفت دادید، دو سوم لیوان فرانسوی دسته دار آب به آن اضافه کنید. سپس درب ماهیتابه را روی آن بگذارید و اجازه دهید کلم به خوبی نرم و پخته گردد. بعد از پخت کلم ها درب قابلمه را بردارید تا آب اضافی آن بخار گردد.

مرحله سوم؛ اضافه کردن سبزی های معطر به کلم پلو

در این مرحله باید سبزی های معطر کلم پلو را آماده کنید. همه سبزی ها را با آب فراوان بشویید و روی یک پارچه پهن کنید تا کمی خشک شوند. سپس آن ها را با یاری یک چاقوی تیز و یا غذاساز به صورت ریز و ساطوری خرد کنید.

حدود 2 قاشق غذاخوری از سبزی های معطر را در ظرفی کنار بگذارید و بقیه آن را همراه با نمک و گرد لیمو عمانی (یا 1 قاشق غذاخوری آبلیمو) به ترکیب کلم و پیاز داغ اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. لازم نیست سبزیجات را بیش از میزان تفت دهید زیرا این کار موجب تلخ شدن سبزی های معطر می گردد.

آبلیمو و گرد لیمو عمانی را به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله چهارم؛ آماده کردن گوشت قلقلی برای کلم پلو

بعد از ترکیب کردن همه مواد کلم پلو شیرازی، باید به سراغ درست کردن گوشت قلقلی بروید. برای درست کردن گوشت قلقلی 2 عدد پیاز به جای مانده را با رنده ریز رنده کنید. سپس آب پیاز را بگیرید. گوشت چرخ نموده و 2 قاشق سبزی کلم پلو را که کنار گذاشته بودید، به پیاز رنده شده و آب گرفته اضافه کنید.

مایه گوشت چرخ نموده را هم بزنید. سپس میزانی آرد نخودچی، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. مواد را خوب ترکیب کنید و سپس با یاری دست کمی آن را ورز دهید تا کاملاً یکدست گردد. این کار موجب می گردد تا گوشت در زمان سرخ شدن حالت قلقلی خود را حفظ کند و وا نرود.

برای خرید گوشت چرخ نموده و آرد نخودچی از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.

مرحله پنجم؛ سرخ کردن گوشت قلقلی کلم پلو

در این مرحله باید گوشت چرخ نموده را قلقلی کنید. میزان کوفته های قلقلی (کوفته ریزه) برای کلم پلو شیرازی باید بسیار کوچک و به میزان کشک باشد. سعی کنید همه قلقلی ها را یک میزان درست کنید تا ظاهر کلم پلو با گوشت قلقلی شما زیباتر گردد.

سپس میزانی روغن سرخ کردنی در یک ماهیتابه بریزید. اجازه دهید روغن کمی داغ گردد. سپس کوفته ریزه ها را داخل تابه قرار دهید تا خوب سرخ شوند. این کار را برای همه قلقلی ها انجام دهید و در نهایت آن ها را داخل یک ظرف کنار بگذارید.

مرحله ششم؛ آبکش کردن برنج

یک قابلمه مناسب را تا دو سوم از آب پر کنید و با حرارت زیاد روی گاز قرار دهید تا جوش بیاید. میزانی نمک به آب اضافه کنید و بعد از جوش آمدن، برنج را داخل قابلمه بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا برنج، کمی قد بکشد و آماده آبکش کردن گردد. اجازه ندهید برنج شفته گردد. زمانی که روی دانه برنج یک ترک افتاد، آماده آبکش شدن است.

مرحله هفتم؛ ریختن برنج و مواد میانی کلم قمری پلو در قابلمه

برنج را آبکش کنید و با مواد کلم قمری پلو به همراه 2 قاشق غذاخوری سبزی کلم پلو که کنار گذاشته بودید، مخلوط کنید تا مواد به طور یکدست با هم ترکیب شوند.

می توانید برنج و مواد کلم پلو را به صورت لایه لایه هم داخل قابلمه بریزید. برای ته دیگ این پلو می توانید از نان لواش یا سیب زمینی حلقه ای شده هم بهره ببرید. در آخر می توانید میزانی زعفران دم نموده نیز به برنج اضافه کنید تا برنج شما خوش رنگ تر و خوش عطرتر گردد.

زعفران را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله آخر؛ سرو کردن کلم پلو شیرازی اصل با گوشت قلقلی

بعد از ترکیب کردن مواد کلم پلو باید درب قابلمه را به همراه یک دم کنی روی آن قرار دهید تا برنج برای 45 دقیقه روی حرارت بماند و به خوبی دم بکشد.

بعد از آماده شدن کلم پلو آن را داخل دیس مناسب بکشید و ته دیگ های سیب زمینی یا نان را در کنار آن قرار دهید. گوشت قلقلی را در تمام قسمت های برنج یا دور دیس بچینید. کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ نموده را با یا ترشی دلخواه () یا نوش جان کنید.

برای خرید انواع ترشی و ماست می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه کلم پلو شیرازی به روش های دیگر

روش تهیه کلم پلو شیرازی بدون گوشت

اگر گیاهخوار هستید یا برای مصرف گوشت محدودیت دارید، کلم پلو شیرازی را بدون گوشت درست کنید. در این صورت، به جای گوشت قلقلی می توانید از سویا بهره ببرید. استفاده از مرغ گیاهی و گوشت گیاهی که در بازار موجود است هم ایده خوبی است.

کلم پلو قمری شیرازی آنقدر طعم لذیذی دارید که حتی بدون سویا یا گوشت های گیاهی هم یک غذای خوشمزه و دلچسب است. مایه کلم پلو را بدون گوشت درست کنید و لا به لای برنج دم بگذارید. اگر می خواهید کلم پلو را با سویا قلقلی درست کنید به این ترتیب عمل کنید:

برای این میزان مواد ابتدا 1 لیوان دسته دار فرانسوی سویا (یا یک و نیم لیوان) را به مدت 20 دقیقه در شیر یا آب بخیسانید تا طعم بهتری پیدا کند. سپس سویا را آبکش کنید و خوب با دست فشار دهید تا شیر یا آب اضافی آن گرفته گردد. حالا سویا را در چرخ گوشت بریزید و یک دور چرخ کنید.

سویاهای چرخ نموده را یک ظرف بزرگ بریزید و به آن یک لیوان دسته دار آرد سوخاری، پیاز رنده شده یک عدد میانه، نمک ،فلفل سیاه، زردچوبه و کمی دارچین اضافه کنید.

سویا را با این مواد خوب ورز بدهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. سپس به همان ترتیب مثل گوشت با دست به میزان یک گردو یا کوچک تر قلقلی و در روغن روی شعله ملایم گاز تفت دهید. بقیه مراحل را مانند روش بالا به ترتیب دنبال کنید و کلم پلو شیرازی را با کلم قمری یا کلم برگ سفید درست کنید.

بیشتر بخوانید:

روش تهیه کلم پلو کرمانی با کلم سنگ

طرز تهیه کلم پلو کرمانی نیز شباهت زیادی به کلم پلوی شیرازی دارد. برای درست کردن کلم پلو کرمانی هم از کلم سنگ یا همان کلم قمری استفاده می گردد.

سایر مراحل پخت نیز همچون درست کردن کلم پلو شیرازی انجام می گردد. در طرز تهیه کلم پلو کرمانی اصیل ابتدا پیاز، گوشت چرخ نموده را به همراه کلم سنگ خرد شده به خوبی سرخ کنید.

سپس میزانی دارچین، زردچوبه و آبلیمو به آن اضافه کنید. در نهایت بعد از آماده شدن مواد آن را با برنج آبکش شده ترکیب کنید و اجازه دهید کلم پلو کرمانی دم بکشد.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه کلم پلو شیرازی

  • برای درست کردن کلم پلو مجلسی شیرازی می توانید به جای گوشت قلقلی از گوشت تکه ای نیز بهره ببرید. برای این کار باید گوشت ها را به قطعات کوچک برش دهید و با پیاز، ادویه ها و میزانی آب بپزید. سپس همراه پیاز و کلم سرخ کنید و در نهایت با برنج ترکیب کنید.
  • اگر برای درست کردن کلم پلو شیرازی به سبزیجات معطر تازه دسترسی ندارید، می توانید کلم پلو شیرازی با سبزی خشک درست کنید. به ازای هر یک کیلوگرم سبزی تازه باید از 50 گرم سبزی خشک بهره ببرید.
  • برای درست کردن کلم پلو شیرازی اصل به جای کلم قمری یا سنگ، می توانید از کلم برگ نیز بهره ببرید.
  • برای تزئین کلم پلو شیرازی می توانید میزانی پیاز داغ ترد و مجلسی روی آن بریزید.
  • استفاده از ادویه کلم پلو برای درست کردن کلم پلو شیرازی هم یک ایده عالی است که شیرازی های قدیمی این اصل مهم را برای درست کردن کلم قمری پلو رعایت می نمایند.

بیشتر بخوانید:

نکات درست کردن گوشت قلقلی کلم پلو

  • برای سرخ کردن گوشت قلقلی حواستان باشد که ابتدا اجازه دهید یک سمت گوشت خودش را بگیرد. سپس می توانید با یاری قاشق آن را بچرخانید یا تابه را تکان دهید تا سایر قسمت های گوشت نیز به خوبی سرخ گردد.
  • برای درست کردن کلم پلو می توانید از گوشت چرخ نموده به صورت مخلوط ساده بدون قلقلی نیز بهره ببرید. برای این کار باید گوشت چرخ نموده را با پیاز داغ و ادویه ها سرخ نموده و با برنج ترکیب کنید.
  • در طرز تهیه کلم پلو قرمز نیز می توانید به همین روش عمل کنید. اما پیشنهاد می گردد کلم پلو قرمز را با سینه مرغ تهیه کنید. سپس میزانی خلال پسته و بادام نیز به آن اضافه کنید تا طعم غذا لذیذتر گردد.
  • بعضی افراد به مواد کلم پلو به همراه رب گوجه فرنگی، میزانی آبغوره نیز اضافه می نمایند.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم خوش طعم و عطر شدن کلم پلو شیرازی

  • استفاده از کره و زعفران موجب خوش عطر و خوش طعم شدن کلم پلو می گردد.
  • برای اینکه کلم پلو خوشمزه و مجلسی شما مزه بهتری پیدا کند، بهتر است برای درست کردن آن از ادویه پلویی بهره ببرید.
  • بعضی افراد در طرز تهیه کلم پلو مجلسی از رب گوجه فرنگی استفاده می نمایند.
  • اضافه کردن میزانی پودر دارچین و زیره به مایه کلم پلو کلم پلو موجب خوش عطر شدن غذا می گردد.
  • در طرز تهیه کلم پلو مجلسی می توانید به جای قرار دادن قلقلی روی غذا، میزانی از آن را داخل برنج نیز قرار دهید تا همراه پلو دم بکشد.
  • برای گرفتن بوی کلم باید آن را خوب تفت دهید. توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن کلم به پیازها باید صبر کنید آب آن به طور کامل تبخیر گردد. سپس سبزی های معطر را به آن اضافه کنید. وجود آب کلم در غذا موجب بد بو شدن کلم پلو می گردد.
  • اگر در زمان درست کردن قلقلی متوجه شدید که مایه گوشت کمی شل است، می توانید میزانی آرد گندم یا نخودچی به آن اضافه کنید تا منسجم گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدم کلم پلو شیرازی

ترکیب سبزی کلم پلو شیرازی چیست؟

ترکیب سبزیجات کلم پلو ریحان، تره، ترخون و شوید هستند. معمولاً برای این غذا بهتر است میزان تره و ریحان برابر باشد. میزان شوید را میزانی کمتر در نظر بگیرید و از کمی ترخون نیز برای طعم دادن به غذا بهره ببرید. توجه داشته باشید که استفاده از ترخون زیاد در کلم پلو موجب تلخ شدن غذا می گردد.

چطور بوی کلم را در کلم پلو از بین ببریم؟

اگر نسبت به بوی کلم حساس هستید، برای از بین بردن آن می توانید کلم ها را خرد کنید. سپس آن ها را برای 15 دقیقه در آب یخ قرار دهید و بعد در آبکش بریزید و تفت دهید. این کار موجب می گردد بوی کلم تا حد زیادی کم گردد.

تفاوت کلم پلو شیرازی و تهرانی و کرمانی چیست؟

برای درست کردن کلم پلو شیرازی از سبزیجات معطر استفاده می گردد و در طرز تهیه کلم پلوی تهرانی و کرمانی سبزی معطر مورد استفاده قرار نمی گیرد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 بهمن 1403 بروزرسانی: 24 بهمن 1403 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 2426

به "کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید