برترین رسپی فیله ماهی با سس سیر رستورانی بدون بوی زهم

به گزارش مجله بهسان، فیله ماهی با سس سیر یکی از خوشمزه ترین است که علاوه بر طعم دلپذیر، خواص بسیار زیادی هم دارد. این غذای مقوی و لذیذ به طور معمول با فیله ماهی سالمون درست می گردد. دلیلش هم این است که فیله سالمون در مقایسه با دیگر انواع ماهی از بوی زهم کمتری برخوردار است، مزه فوق العاده ای دارد و فاقد تیغ است. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه فیله ماهی با سس سیر و فوت و فن خوشمزه شدن آن را به شما آموزش دهیم.

برترین رسپی فیله ماهی با سس سیر رستورانی بدون بوی زهم

مواد لازم برای تهیه فیله ماهی با سس سیر (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
فیله ماهی سالمون400 گرم
کره3 قاشق غذاخوری
سیر10 حبه
پودر پاپریکا1 قاشق چای خوری
پودر پیاز1 قاشق چای خوری
لیموترش یا آبلیمو2 عدد (1/4 لیوان فرانسوی آبلیمو)
عصاره سبزیجات1 عدد + 1 لیوان آب جوش
پودر سیر1 قاشق چای خوری
آرد ذرت1 قاشق غذاخوری
جعفری ساطوری خرد شده1 لیوان فرانسوی دسته دار
رزماری3 شاخه
زعفران دم نموده غلیظ (اختیاری)به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم
نان، پاستا، برنج یا سیب زمینی خلالیبرای سرو فیله ماهی با سس سیر

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه و مزه دار شدن ماهی: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت فیله ماهی با سس سیر: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه فیله ماهی با سس سیر

فیله ماهی با سس سیر معمولا با فیله ماهی سالمون یا دیگر انواع ماهی مانند قزل آلای صورتی، سی بس و حلوا درست می گردد.

مرحله اول: فیله ماهی را طعم دار کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه فیله ماهی با سس سیر، فیله ماهی را بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، فیله ماهی سالمون را همراه با مقداری زعفران دم نموده، پودر پیاز ()، پودر سیر ()، پاپریکا ()، نمک و فلفل سیاه در ظرف مناسبی بریزید و همه قسمت های فیله ماهی را به این ادویه ها آغشته کنید.

شاخه های رزماری را نیز در ظرف حاوی فیله ماهی و ادویه ها بگذارید تا فیله ماهی سالمون هم عطر رزماری را به خودش بگیرد. اگر به رزماری تازه دسترسی ندارید، می توانید مقداری رزماری خشک را جایگزین کنید.

اگر فیله ماهی تازه ندارید، از فیله ماهی منجمد بهره ببرید، در این صورت صبر کنید تا یخ ماهی در یخچال آب گردد و سپس به همین ترتیب گفته شده ماهی را مزه دار کنید.

برای خرید فیله ماهی، زعفران، رزماری خشک، پودر پیاز، پودر سیر، پاپریکا، نمک و فلفل سیاه می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: فیله ماهی را استراحت دهید

پس از ترکیب کردن همه ادویه ها با فیله ماهی، درب ظرف را ببندید یا با سلفون کاملا بپوشانید. سپس، ماهی آغشته به ادویه های خوش عطر و بو را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند و کاملا طعم دار گردد.

توجه داشته باشید، در این جا برای مزه دار کردن ماهی بهتر است از آبلیمو استفاده نکنید. چون گوشت ماهی بسیار لطیف است و اگر یک ساعت در تماس مستقیم با آبلیمو قرار بگیرد انسجام خودش را از دست می دهد و طعم تلخی هم می گیرد.

مرحله سوم: مواد اولیه سس سیر را آماده کنید

در این فاصله، یک یا دو عدد لیموترش (بسته به مقدار آبی که دارند) را به خوبی بشویید و آب آن ها را بگیرید. یادتان باشد، برای تهیه این سس سیر شما به یک چهارم لیوان آبلیموی تازه احتیاج دارید.

حبه های سیر را هم پوست بگیرید و به خوبی بشویید. سپس، سیرها را در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. در ادامه، حبه های سیر شسته و بدون پوست را با استفاده از سیر له کن کاملا له نموده یا به صورت ریز رنده کنید.

ساقه های ضخیم و برگ های زرد جعفری را هم جدا کنید. سپس، برگ های تر و تازه جعفری را به خوبی بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. در ادامه، جعفری تازه را ساطوری کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: فیله ماهی را سرخ کنید

پس از گذشت مدت زمان لازم برای استراحت و طعم دار شدن ماهی، درست مانند طرز تهیه فیله ماهی ساده در ماهیتابه، یک سوم کره را همراه با مقداری روغن در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد.

سپس، فیله ماهی مزه دار شده را در تابه قرار دهید و هر طرف آن را برای 3 الی 5 دقیقه سرخ کنید. در ادامه، ماهی سرخ شده را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

برای خرید کره و روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: سیر له شده را در تابه بریزید

حالا باید سس سیر کره ای را درست کنید. پس حرارت را ملایم کنید و سیرهای له شده را در همان تابه ای بریزید که ماهی را در آن سرخ کردید. سیرها را برای یک دقیقه تفت دهید. مراقب باشید، سیر مورد استفاده در این سس اصلا نباید سرخ گردد و رنگ عوض کند.

مرحله پنجم: آرد ذرت را تفت دهید

آرد ذرت را هم به تابه حاوی سیر اضافه کنید و برای یک دقیقه تفت دهید تا بدون آن که رنگ آن تغییر کند، طعم خامی آرد رفع گردد. سپس در این مرحله از طرز تهیه سس برای ماهی سرخ شده، باقی کره را هم به تابه اضافه کنید.

برای خرید آرد ذرت می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: سس سیر را آماده کنید

در این مرحله از تهیه فیله ماهی با سس سیر، آبلیموی تازه و عصاره سبزیجات را نیز در تابه بریزید. اگر می خواهید از عصاره سبزیجات آماده بهره ببرید، ابتدا آن را در یک لیوان آب حل نموده و سپس، در تابه بریزید.

ترکیب آبلیمو، عصاره سبزیجات، آرد ذرت و کره را هم بزنید تا به قوامی رقیق تر از فرنی برسد. توجه داشته باشید، تابه شما آغشته به همه ادویه هایی است که برای مزه دار کردن ماهی از آن ها استفاده کردید.

بنابراین، در حالت عادی احتیاجی نیست دوباره این ادویه ها را در سس سیر بریزید. با این حال، می توانید سس را بچشید و در صورت لزوم مقداری نمک و دیگر ادویه های دلخواه خود را به آن اضافه کنید.

برای خرید عصاره سبزیجات آماده و آبلیمو می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: فیله ماهی سرخ شده را در تابه قرار دهید

پس از آماده شدن سس سیر، ابتدا جعفری ساطوری شده را نیز در تابه بریزید و این ترکیب را هم بزنید. سپس، فیله های ماهی سرخ شده را هم در تابه بگذارید و به سس سیر و جعفری آغشته کنید. تابه حاوی ماهی سرخ شده و سس سیر را برای 2 الی 3 دقیقه روی حرارت نگهدارید تا همه مواد به خورد یکدیگر بروند.

مرحله آخر: فیله ماهی با سس سیر را سرو کنید

پس از گذشت این مدت کوتاه، فیله ماهی را در ظرف سرو بگذارید و روی آن را با سس ماهی بپوشانید. برای تزیین فیله ماهی با سس سیر می توانید از برش های نازک لیموترش و بعلاوه، برگ های تازه جعفری و گشنیز بهره ببرید.

شما می توانید این غذای دریایی لذیذ را همراه انواع و اقسام سبزیجات بخارپز یا سرخ نموده، نان ()، ، ، یا حتی با میل کنید.

شما می توانید برنج، نان، سیب زمینی خلالی و پاستا را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه فیله ماهی با سس سیر

  • بسته به ذائقه، می توانید به مقدار یک قاشق غذاخوری سس کچاپ تند یا سس خردل هم به سس سیر خانگی خود اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید به مقدار 2 قاشق غذاخوری سس سویا یا رب انار (طرز تهیه رب انار) نیز به ترکیبات سس سیر اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید چند عدد قارچ را نیز به صورت اسلایسی برش بزنید و پس از تفت دادن به ترکیبات سس سیر اضافه کنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید مقداری فلفل قرمز در سس سیر بریزید و آن را با درجه تندی دلخواه خود درست کنید.
  • در صورت تمایل، برای تهیه سس سیر به جای سیر تازه می توانید از سیر کبابی بهره ببرید.
  • برای تهیه این غذا، به جای ماهی سالمون می توانید از دیگر انواع ماهی بدون تیغ مانند فیله قزل آلای صورتی، سی بس یا ماهی حلوا بهره ببرید.
  • بسته به ذائقه، می توانید مقداری مغز گردوی خرد شده را نیز به ترکیبات سس سیر اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، برای تهیه سس سیر به جای عصاره سبزیجات می توانید از شیر و یکی دو قاشق غذاخوری خامه بهره ببرید. فقط مراقب باشید، شیر و خامه در ترکیب با آبلیمو زیاد حرارت نبینند و بریده نشوند.

فوت و فن های خوشمزه شدن فیله ماهی با سس سیر

طرز تهیه فیله ماهی با سس سیر در فر چگونه است؟

در صورت تمایل، شما می توانید فیله ماهی سالمون طعم دار شده را به مدت 12 الی 15 دقیقه در فر با دمای 230 درجه سانتی گراد (که از قبل گرم شده) بگذارید تا گریل گردد. سپس، سس سیر را مطابق دستور بالا در تابه روی گاز تهیه کنید.

برای غلیظ شدن سس سیر آیا می توانیم از سیب زمینی استفاده کنیم؟

بله. برای این منظور، یک عدد سیب زمینی میانه را آبپز نموده و رنده کنید. سپس، سیب زمینی آبپز و رنده شده را به جای آرد ذرت در تابه بریزید و باقی مراحل را مطابق دستور بالا ادامه دهید.

چکار کنیم که فیله ماهی بوی زهم نده؟

مزه دار کردن فیله ماهی سالمون با مقداری زعفران دم نموده، پودر پیاز، پودر سیر، پاپریکا، نمک و فلفل سیاه و مقداری رزماری بوی زهم آن را می گیرد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 13 آذر 1403 بروزرسانی: 13 آذر 1403 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 2390

به "برترین رسپی فیله ماهی با سس سیر رستورانی بدون بوی زهم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین رسپی فیله ماهی با سس سیر رستورانی بدون بوی زهم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید