طرز تهیه 4 مدل غذا با کشک
به گزارش مجله بهسان، کشک یکی از اعضای خانواده لبنیات است که کلسیم فراوانی دارد. ایرانیان از قدیم تا به حال، از کشک در بسیاری از غذا های سنتی استفاده می کردند
فهرست طرز تهیه انواع غذا با کشک به شما یاری می نماید تا در سریع ترین زمان چند غذای متنوع و خوشمزه را با آن آماده کنید. آیا می دانید با کشک چه غذا هایی را می توان درست کرد؟
کشک یکی از اعضای خانواده لبنیات است که کلسیم فراوانی دارد. ایرانیان از قدیم تا به حال، از کشک در بسیاری از غذا های سنتی استفاده می کردند. در ادامه قصد داریم 4 مدل آموزش غذا با کشک را با هم یاد بگیریم. پس برای آموزش تهیه چندین غذای خوشمزه با کشک تا خاتمه همراه ما باشید.
تارت کشک بادمجان
در آموزش غذا با کشک، اول از همه به سراغ محبوب ترین غذا، یعنی کشک بادمجان می رویم. این غذای خوشمزه، از دیرباز همواره در سفره ایرانیان بوده و امروزه با کمی تغییر، راه خود را به جشن ها و میهمانی ها باز نموده است. تارت کشک بادمجان شکل نوآورانه و جدیدی از این غذای سنتی است.
مواد اولیه
بادمجان: 5 عدد میانه
پیاز: 1 عدد بزرگ
کشک: 3 قاشق غذاخوری
سیر: دو حبه
نعنا داغ: 2 قاشق غذاخوری
نان تارت آماده: به میزان لازم
روغن: به میزان مورد احتیاج
ادویه: به میزان مورد احتیاج
طرز تهیه
بادمجان ها را خوب بشویید و در آب و نمک خیس کنید تا تلخی آن گرفته گردد. در مرحله بعد، آن ها را داخل روغن سرخ کنید؛ البته می توانید روی منقل هم بادمجان ها را کبابی کنید. سپس داخل یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز را نگینی خرد کنید.
بعد از تفت دادن پیازها، سیر ها را هم به همین نحو تفت دهید تا عطر آن بلند گردد. می توانید در همین قابلمه، نعنا داغ را هم آماده کنید. حالا نوبت اضافه کردن بادمجان هاست. به همراه ادویه های مورد نظر و میزانی آب، اجازه دهید تا کمی بپزد.
بعد از حدود 20 دقیقه، بادمجان ها نرم می گردد و باید با پشت چنگال، آن ها را له کنید؛ سپس کشک را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید کمی با مخلوط بجوشد. بعد از آن گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا کشک بادمجان خنک گردد.
حالا با قیف یا با یک قاشق غذاخوری داخل تارت ها را از کشک بادمجان پر کنید. برای تزئین هم می توانید کشک را داخل فریزر بگذارید تا کمی سفت گردد. حالا با یک قیف روی تارت را تزئین کنید و کمی هم نعنا داغ روی آن بریزید.
خوراک کشک و سیب زمینی
غذا هایی مثل کشک بادمجان، مهمان سفره های تمامی مردم ایران بوده اند و در حال حاضر نیز به شکل امروزی و مدرن، مانند تارت کشک بادمجان، در مهمانی ها حضور دارد. اگر در پی یک آموزش غذا با کشک به سبک فست فودی هستید، خوراک کشک و سیب زمینی دقیقا مناسب ذائقه شما خواهد بود.
مواد اولیه
سیب زمینی: پنج عدد
کشک: یک پیمانه
سیر: پنج عدد
روغن: چهار قاشق غذاخوری
نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: نصف قاشق چای خوری
نمک و فلفل: به میزان دل خواه
طرز تهیه
برای تهیه این غذا، کافیست سیب زمینی ها را به مدت چند دقیقه بپزید. در همین حین در ظرفی جداگانه نعنا خشک را در میزانی روغن تفت دهید تا آماده باشد. بعلاوه در ظرف اصلی خود سیر را رنده کنید و تفت دهید.
بعد از پخت سیب زمینی آن را پوره و به سیر سرخ شده اضافه کنید. از قلم نیاندازید که این جا در حال آموزش غذا با کشک هستیم، پس در مرحله بعدی کشک را به همراه سایر ادویه ها به غذا اضافه می کنیم. در نهایت نعنا داغ نیز اضافه می گردد و همگی چند دقیقه روی حرارت اجاق باقی می مانند، تا جا بیفتد.
آش رشته
اگر بخواهیم از غذای سنتی با کشک صحبت کنیم، امکان ندارد که از آش رشته حرفی به میان نیاید. این غذا در فصل سرما بسیار هوادار دارد و می توان قدمت آن را در فرهنگ ایرانی آن قدر زیاد دانست، که به فردی که غذا را می پزد، آشپز می گویند. به همین علت برای آموزش درست کردن غذا با کشک باید از این غذای کهن نیز نام برد.
مواد اولیه
حبوبات آش: 400 گرم
پیاز: پنج عدد
سبزی آش: یک کیلوگرم
سیر: چند حبه
رشته آشی: یک بسته
کشک: به میزان دل خواه
نعنا خشک: دو قاشق غذا خوری
ادویه: به میزان دل خواه
طرز تهیه
ابتدا باید سبزی آش را بشویید و خرد کنید. بهتر است برای صرفه جویی در زمان، حبوبات را قبل از هر کاری خیس کنید تا در زمان مورد احتیاج آماده باشد. آب جوش را آماده کنید و به مدت یک ساعت حبوبات را بپزید.
در این مدت می توانید پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید. بعد از این که حبوبات آماده شد، پیاز داغ و سیر داغ را به همراه میزانی روغن به آن اضافه می کنیم و ادویه ها را هم به میزان دل خواه می ریزیم؛ در نهایت نوبت به اضافه کردن سبزی ها می رسد و تا دو ساعت می گذاریم با یک دیگر بپزند.
زمانی که غذا آماده خوردن شد، نوبت به اضافه کردن رشته ها و کشک می رسد. آش رشته به عنوان یک نمونه برای آموزش غذا با کشک ایده آل است و طعم کشک در این غذا بسیار به دهن می آید.
کله جوش
کله جوش که در برخی از گویش ها به آن کال جوش هم گفته می گردد، یک غذای سنتی با کشک است که نزد همه اقوام ایرانی محبوبیت زیادی دارد.
مواد اولیه
پیاز: 1 عدد بزرگ
گردوی خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
کشک: 250 گرم
ادویه: به میزان احتیاج
طرز تهیه
در این آموزش غذا با کشک، ابتدا پیاز ها را به صورت نگینی خرد و داخل روغن سرخ کنید. بعد از این که پیاز ها شیشه ای شد، به آن نمک و زردچوبه اضافه کنید. بعد از آن نوبت اضافه کردن گردو های خرد شده است. در یک ظرف دیگر، نعنا داغ را آماده و به ظرف اصلی اضافه کنید.
به میزان دو پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید تا جوش بیاید. سپس زیر آن را کم کنید. بعد از این که مواد کمی جوشید، باید کشک را به آن اضافه کنید. برای بهتر حل شدن کشک می توانید اول آن را با کمی آب گرم رقیق کنید. سپس اجازه دهید تا غذا برای مدت نیم ساعت بپزد؛ بعد زیر آن را خاموش و نان خشک را در آن تیریت کنید. حالا آماده سرو کردن است.
منبع: فرادید