طرز تهیه پودینگ کاراملی به صورت کامل ، مرحله به مرحله
به گزارش مجله بهسان، پودینگ کاراملی از جمله دسرهای محبوب و خوشمزه است که طعم بی نظیری دارد و برای مهمانی ها یک انتخاب عالی محسوب می گردد. این دسر در بین همه سنین هوادار دارد و به عنوان یک دسر راحت و سریع در خانه قابل تهیه است. به یاری چند ماده ساده، شما می توانید پودینگ کاراملی خانگی درست کنید. در این مقاله، طرز تهیه پودینگ کاراملی به صورت کامل و مرحله به مرحله، همراه نکات و ترفندهای تکمیلی را برای شما شرح خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه پودینگ کاراملی
در جدول زیر مواد لازم برای تهیه پودینگ کاراملی نوشته شده است.
عنوان | میزان |
شکر | 100 گرم |
آب | 2 قاشق غذاخوری |
شیر | 500 میلی لیتر |
شکر | 100 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
نشاسته | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | 1 قاشق چای خوری (اختیاری) |
مراحل تهیه پودینگ کاراملی
برای تهیه کارامل یک قابلمه کوچک را روی حرارت ملایم قرار دهید و شکر و آب را در آن بریزید. اجازه دهید این ترکیب بجوشد و سپس حرارت را کم کنید. حالا شکر به را آرامی ذوب کنید تا رنگ طلایی بگیرد. 5 تا 7 دقیقه با حرارت کم صبر کنید. زمانی که کارامل به رنگ دلخواه رسید، آن را به سرعت در قالب مورد نظر بریزید، به طوری که تا سطح قالب پوشیده گردد. در این مرحله، مراقب باشید زیرا کارامل داغ است.
حالا برای تهیه خود پودینگ، در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ ها و شکر را با همزن بزنید تا رنگ آن روشن و کرمی شکل گردد. نشاسته ذرت را به مخلوط اضافه نموده و خوب هم بزنید تا یکدست گردد. در یک قابلمه دیگر، شیر را روی حرارت ملایم گرم کنید، اما نباید بجوشد و تنها باید گرم گردد. پس از این که شیر گرم شد، کم کم آن را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. در این مرحله، ترکیب را به قابلمه برگردانید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آرام آرام مواد را هم بزنید تا پودینگ غلیظ گردد. برای این کار حدودا پنج دقیقه زمان احتیاج دارید. بعد از غلیظ شدن مواد، عصاره وانیل را اضافه نموده و مخلوط را از روی حرارت بردارید.
در این مرحله، پودینگ را به آرامی روی کارامل بریزید و قالب را چند بار آرام تکان دهید تا هوا خارج گردد. در قدم بعدی، آن را با سلفون پوشانده و حداقل 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا پودینگ کاملاً سفت گردد. پس از این که پودینگ سفت شد، آن را از یخچال خارج کنید. برای راحت تر خارج کردن پودینگ، دور لبه های قالب را با چاقو از ظرف جدا کنید. سپس با دقت پودینگ را برگردانید تا لایه کارامل روی آن قرار گیرد. اکنون می توانید آن را سرو کنید و به مقدار های دلخواه برش دهید.
طرز تهیه پودینگ کاراملی دورنگ
پودینگ ها را هم می توان به صورت تک رنگ و هم به صورت دورنگ تهیه کرد که مدل دو رنگ آن برای سرو در مهمانی های شما مجذوب کننده تر خواهد بود.
مواد لازم برای تهیه پودینگ کاراملی دورنگ
عنوان | میزان |
شکر | 100 گرم |
آب | 4 قاشق غذاخوری |
شیر | 600 میلی لیتر |
شکر | 100 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
نشاسته | 4 قاشق غذاخوری |
وانیل | 1 قاشق چای خوری (اختیاری) |
پودر کاکائو یا شکلات آب شده | به میزان لازم |
مراحل تهیه پودینگ کاراملی دورنگ
در قدم اول کارامل را درست کنید. در یک قابلمه کوچک، شکر و آب را مخلوط نموده و روی حرارت ملایم قرار دهید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا شکر حل گردد و سپس اجازه دهید تا ترکیب بدون هم زدن به جوش بیاید. هنگامی که شکر طلایی رنگ شد، خیلی سریع آن را در ته قالب دسر بریزید و به آرامی قالب را بچرخانید تا کارامل روی سطح پخش گردد. سپس اجازه دهید خنک و سفت گردد.
حالا نوبت تهیه پودینگ وانیلی است . در یک کاسه، 2 تخم مرغ را با نصف شکر و نشاسته ذرت خوب هم بزنید. در یک قابلمه دیگر، نصف شیر را گرم کنید، البته همانطور که قبلا گفتیم، آن را نجوشانید. شیر گرم شده را به آرامی به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید. سپس این ترکیب را به قابلمه برگردانید و روی حرارت ملایم قرار دهید و تا حدی هم بزنید که غلیظ گردد. حالا عصاره وانیل را اضافه کنید و ترکیب را از روی حرارت بردارید.
در این مرحله، این مخلوط را به آرامی روی کارامل در قالب بریزید و اجازه دهید خنک گردد. در قدم بعدی، سراغ تهیه پودینگ شکلاتی بروید. مشابه مراحل طرز تهیه پودینگ وانیلی، در یک کاسه 2 تخم مرغ دیگر را با نصف شکر، نشاسته و پودر کاکائو مخلوط کنید. شیر را در یک قابلمه گرم کنید و حواستان باشد که نجوشد. سپس آن را به مخلوط تخم مرغ اضافه نموده و خوب هم بزنید.
حالا این ترکیب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ گردد. بعد از غلیظ شدن، آن را به آرامی روی لایه وانیلی در قالب بریزید. در قدم بعدی، به مرحله سرو می رسیم. قالب را برای حداقل 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر خود را بگیرد و سفت گردد. پس از سفت شدن، دسر را با احتیاط از قالب خارج نموده و به مقدار دلخواه برش بزنید یا به صورت کامل سرو کنید. در مرحله سرو می توانید از میوه های تازه و یا شکلات برای تزئین بهره ببرید. در صورت تمایل برای درست کردن دسر دورنگ، میزان وانیل، شکر و کاکائو را مطابق با سلیقه خود تنظیم کنید.
ترفندهای مهم در طرز تهیه پودینگ کارامل
درست کردن پودینگ کاراملی می تواند یک تجربه لذت بخش باشد. به شرطی که به بعضی نکات مهم توجه کنیم.
- اولین نکته کنترل دمای شکر برای کارامل است. حرارت را طوری تنظیم کنید تا شکر نسوزد. برای داشتن کارامل با رنگ طلایی زیبا، حدود 120 تا 150 درجه سانتی گراد کافی است. نکته دوم این است که برای تهیه کارامل، قابلمه ای با سطح نچسب بهره ببرید تا به راحتی جدا گردد و تمیز کردن آن آسان تر باشد.
- بعلاوه، زمانی که شکر را ذوب می کنید، آن را هم نزنید، زیرا هم زدن باعث کریستالی شدن شکر می گردد. بهتر است زمانی که شکر و آب جوشید، قابلمه را به آرامی بچرخانید. پس از ریختن کارامل در قالب، بگذارید به طور طبیعی خنک و سفت گردد. احتیاجی به قرار دادن در یخچال نیست.
- نکته مهم بعدی این است که برای تهیه پودینگ، بهتر است از شیر تازه و پرچرب بهره ببرید تا پودینگ غلیظ تر و خامه ای گردد. برای اینکه نشاسته گلوله گلوله نگردد، می توانید پیش از اضافه کردن مایع به آن کمی آن را با شکر مخلوط نموده و سپس بقیه مایع را اضافه کنید. در زمان درست کردن پودینگ، از حرارت ملایم بهره ببرید و مرتب هم بزنید تا مخلوط به آرامی غلیظ گردد. این کار یاری می نماید تا ترکیب شما نسوزد.
- شما می توانید کمی نمک به مخلوط پودینگ اضافه کنید. این کار باعث بهتر شدن طعم دسر می گردد. استفاده از عصاره وانیل یا دانه های وانیل طبیعی هم می تواند طعم پودینگ شما را به شدت بهتر کند.
- درصورتی که پودینگ دو رنگ درست کردید، برای لایه بندی بهتر وانیل و شکلات، اجازه دهید لایه اول خشک گردد و سپس لایه بعدی را بریزید. بعلاوه، می توانید از پودر کاکائو تلخ برای پودینگ شکلاتی بهره ببرید تا طعم شیرینی کارامل را متعادل کنید.
- علاوه بر موارد بالا، پودینگ کاراملی را می توانید هم سرد و هم گرم سرو کنید. اگر از یخچال خارج کردید، بهتر است قبل از سرو در دمای اتاق بماند تا طعم ها بهتر تعیین شوند.
نتیجه گیری؛ در این مطلب با طرز تهیه پودینگ کاراملی آشنا شدیم و نکاتی هم برای درست کردن پودینگ دو رنگ یاد گرفتیم. با رعایت ترفندهایی که گفتیم می توانید یک دسر خوشمزه برای جمع های محبت آمیز و خانوادگی یا مهمانی های خود درست کنید.
منبع: دیجیکالا مگ