طرز تهیه بهترین کلوچه خانگی خرما و گردو قالبی (تصویری)

به گزارش مجله بهسان، وقتی از کلوچه حرف می زنیم اولین چیزی که به ذهن آدم می رسد کلوچه های مغزدار شمالی است. اما، ما در این مطلب قصد داریم گام را فراتر گذاشته و ظاهر جذاب تری به این شیرینی خوشمزه بدهیم. در ادامه طرز تهیه کلوچه خانگی با مغز خرما وگردو را به صورت قالبی به شما آموزش خواهیم داد. شما می توانید بسته به ذائقه خود مواد میانی را با شکلات، ادویه ها و مغز های دلخواه پر کنید.

طرز تهیه بهترین کلوچه خانگی خرما و گردو قالبی (تصویری)

طرز تهیه کلوچه خانگی خرما و گردو قالبی

مواد لازم
آرد250 گرم
شیر خشک قنادی50 گرم
کره سرد یخچالی200 گرم
تخم مرغ1 عدد
پودر شکر50 گرم
وانیل1/8 قاشق چایخوری
نمک1 پنس

طرز تهیه

  • برای درست کردن خمیر کلوچه خانگی ابتدا آرد، شیر خشک، پودر شکر و نمک را 3 مرتبه الک کنید.

نکته: در صورت در دسترس نبودن شیر خشک قنادی، می توانید از نشاسته ذرت به عنوان جایگزین بهره ببرید.

  • در ادامه کره سرد یخچالی را به قطعات کوچک تقسیم کنید و با سر انگشت کره را به خورد آرد دهید.

نکته: در صورت تمایل می توانید از سری پدل همزن و یا غذاساز نیز برای مخلوط کردن آرد و کره بهره ببرید.

  • تخم مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید و سریع خمیر را جمع کنید تا با گرمای دست خمیر کلوچه به روغن نیفتد.

نکته: در صورتی که خمیر سفت بود و جمع نمی شد، با احتیاط آب سرد به آن اضافه کنید.

  • پس از اینکه خمیر جمع شد، خمیر کلوچه را به چانه های 20 گرمی تقسیم کنید و درون کیسه فریزر به مدت نیم تا یک ساعت در یخچال استراحت دهید.

در این فاصله مواد میانی کلوچه را آماده می کنیم.

طرز تهیه مواد میانی کلوچه خانگی

مواد لازم
خرما1 پیمانه
گردو1 پیمانه
پودر نارگیل¼ پیمانه
پودر دارچین1 قاشق چایخوری
پودر کاکائو1 قاشق غذا خوری
گلاب یا نسکافه (اختیاری)1 تا 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

  • برای درست کردن مواد میانی کلوچه خانگی، ابتدا هسته و پوست خرما ها را بگیرید و با پشت قاشق نرم کنید.

نکته: در صورت تمایل از 2 قاشق غذاخوری گلاب، نسکافه یا آب جوش برای نرم کردن خرما بهره ببرید. در صورت استفاده از گلاب، پودر کاکائو را از دستور حذف کنید.

  • در ادامه گردو ها را به یاری غذاساز پودر و یا ریز خرد کنید.
  • پودر نارگیل، گردوی آسیاب شده و خرما را با پودر دارچین و پودر کاکائو مزه دار کنید و از مایه بدست آمده گلوله های 15 تا 20 گرمی بسته به سایز قالب بگیرید و گرد کنید.

نکته: برای اینکه سایز مواد میانی و در نهایت کلوچه ها یکسان باشد، مواد میانی را به یاری اسکوپ زن یا قاشق اندازه گیری تقسیم کنید و یا آن ها را وزن کنید.

  • گلوله های خرما و گردو را گرد کنید و در سینی بچینید و نیم ساعت در یخچال یا 15 دقیقه در فریزر استراحت دهید.
  • بسته به ذائقه خود می توانید به جای گردو از پسته، بادام، فندق تست شده، مغز تخمه آفتابگردان و یا هر مغز دیگری که تمایل دارید بهره ببرید.
  • همچنین می توانید خرمای خشک را جایگزین خرمای تازه کنید. اما، باید حتما در آب جوش بخیسانید.
  • و یا از شکلات های مقاوم به حرارت برای مواد میانی بهره ببرید.
  • خمیر کلوچه را پس از استراحت یکی یکی بیرون بیاورید و باز کنید.
  • یکی از گلوله های خرما و گردو را بین خمیر بگذارید و مطابق تصویر به آرامی بپوشانید و گرد کنید.
  • تمام کلوچه ها را مطابق آنچه گفته شد فیلینگ گذاری کنید و یکی یکی در یخچال استراحت دهید.

قالب زدن کلوچه خانگی

برای قالب زدن کلوچه به مهر های فشاری لاکی احتیاج داریم که می توانید از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید.

  • گلوله های کلوچه را از یخچال خارج کنید. اگر قالب دایره ای داشتید به همان صورت گرد و اگر مربعی بود کمی گلوله ها را فشار دهید تا فرم قالب را بگیرد.
  • در نهایت کلوچه را درون قالب بگذارید و با مهر فشاری بر روی آن فشار بیاورید تا طرح مورد نظر به کلوچه منتقل گردد.

نکته: برای اینکه خمیر به قالب نچسبد قبل از هر بار قالب زدن، قالب را چرب کنید و یا در آرد فرو کنید. همچنین، بهتر است خمیر کلوچه را نیز در آرد بغلتانید.

  • پس از اینکه همه کلوچه ها را قالب زدید، برای طلایی شدن روی کلوچه آن را رومال کنید.

طرز تهیه رومال کلوچه خانگی

مواد لازم
زرده تخم مرغ1 عدد
پودر قند1 قاشق چایخوری
شیر یا آب سرد1 قاشق چایخوری
زعفرانبه مقدار لازم

روش تهیه

  • زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا باز گردد.
  • پودر قند، شیر و زعفران سائیده را به زرده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  • در نهایت کلوچه ها را با قلمو رومال کنید و در فر گرم شده با درجه حرارت 180 به مدت 20 دقیقه تا زمانی که لبه های کلوچه آغاز به طلایی شدن کرد، قرار دهید.
  • کلوچه خانگی خرما و گردو را به عنوان میان وعده به همراه چای یا شیر سرو و نوش جان کنید.

نحوه نگهداری کلوچه خانگی

کلوچه خانگی را پس از خنک شدن با سلفون کاور کنید و در ظرف در بسته در یخچال به مدت یک هفته نگهداری کنید.

حرف آخر

در صورت تمایل می توانید از این خمیر برای درست کردن کلوچه های گوشتی نیز بهره ببرید. تنها کافیست پودر شکر و وانیل موجود در دستور را حذف و نمک را به میزان ¼ تا ½ قاشق چایخوری ارتقا دهید؛ و برای مواد میانی نیز از مخلوط گوشت و مرغ خمیری مزه دار تهیه و به عنوان فیلینگ از آن بهره ببرید.

اگر به پخت شیرینی های خانگی علاقمند هستید، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه دونات یا پیراشکی خانگی خوشمزه با سس شکلات را نیز در این مطلب دنبال کنید.

لطفا اگر رسپی های ارائه شده در بخش آشپزی انگیزه را امتحان می کنید، تجربیات و سوالات خود را با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت جوابگوی سوالات شما خواهند بود.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 3 آبان 1399 بروزرسانی: 3 آبان 1399 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 1227

به "طرز تهیه بهترین کلوچه خانگی خرما و گردو قالبی (تصویری)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بهترین کلوچه خانگی خرما و گردو قالبی (تصویری)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید