طرز تهیه هویج پلو مجلسی با مرغ به روش اصیل شیرازی

به گزارش مجله بهسان، پخت هویج پلو مجلسی، کار بسیار راحتی است. این غذای خوشمزه شیرازی را با گوشت سینه یا فیله مرغ می پزند که در هر حالت عطر و طعم بی نظیری به سفره شما می دهد.

طرز تهیه هویج پلو مجلسی با مرغ به روش اصیل شیرازی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - برای پخت هویج پلو مجلسی می توان هم از گوشت چرخنموده استفاده کرد و هم مرغ. این غذا به عنوان یک غذای مجلسی می تواند مراسم میزبانی شما را شکیل تر کند. از طرف دیگر هویج پلو مجلسی با مرغ سرشار از ویتامین های A و B و C است و همچنین به علت داشتن هویج پخته غرق در آنتی اکسیدان و بتاکاروتن می باشد. بنابراین اگر به دنبال لذت یک غذای دلچسب و خوشمزه و در کنار آن یک غذای مفید و سالم هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید با آموزش پخت هویج پلو مجلسی با مرغ:

در این مطلب می خوانید:

  • طرز تهیه هویج پلو مجلسی شیرازی با مرغ
  • فوت و فن پخت هویج پلو مجلسی

طرز تهیه هویج پلو مجلسی شیرازی با مرغ

مواد لازم برای 4 تا 5 نفر
برنج4 پیمانه
هویج3 تا 4 عدد
خلال پوست پرتقال1/2 پیمانه
خلال بادام2 قاشق غذاخوری
خلال پسته2 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده غلیظ2 قاشق سوپ خوری
زرشک1/2 پیمانه
هل1 قاشق چایخوری
دارچین1 قاشق چایخوری
کره25 گرم
روغن مایعبه میزان لازم
شکرنصف پیمانه
آبلیمو1 قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان لازم
پیاز2 عدد
مرغ500 گرم

مدت زمان پخت: 1 الی 2 ساعت

دستور پخت هویج پلو مجلسی با مرغ، مرحله به مرحله

  • برای تهیه هویج پلو مجلسی ابتدا خلال بادام را داخل ظرفی به همراه آب بریزید و بگذارید مدتی بماند تا نرم شوند.
  • یکی از پیاز ها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
  • هویج ها را پوست گرفته و آن ها را بشویید و سپس به یاری یک رنده آن ها را با سایز درشت رنده کنید.

نکته: مهم است که هویج ها را نتراشید تا رنگ هویج تیره نگردد. همچنین می توانید به جای رنده کردن هویج ها، آن ها را به صورت خلالی ریز هم برش دهید.

  • حالا نوبت پختن مرغ هاست. پیاز را پوست بکنید و خرد کنید و داخل قابلمه با مقدار کمی روغن و زردچوبه تفت دهید و سپس مرغ ها را اضافه کنید. داخل قابلمه مقداری آب بریزید و روی شعله متوسط گاز بگذارید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید آب به جوش آید.
  • مقداری زعفران دم نموده را به مواد بالا اضافه کنید تا مرغ هویج پلوی شما خوش طعم و عطر گردد. بعد از اینکه مرغ کاملا پخت زیر گاز را خاموش کنید و مرغ ها را از قابلمه خارج کنید.

نکته: استخوان مرغ ها را جدا کنید و مرغ را به قطعات ریز خرد کنید.

  • یک ماهیتابه عظیم بردارید و داخلش کمی روغن بریزید. یک پیاز را که به صورت نگینی خرد شده را به روغن اضافی کنید. وقتی پیازها کمی نرم شدند، مرغ های خرد شده در مرحله قبل را داخل ماهیتابه بریزید و آغاز به تفت دادن کنید. بعد از آن مرغ ها را داخل یک بشقاب، کنار بگذارید.
  • خلال بادام را که از قبل داخل آب خیسانده بودیم، از آب خارج نموده و از صافی رد کنید.
  • خلال هویج یا هویج های رنده شده را داخل ماهیتابه ای که در مراحل قبلی مرغ را داخل آن ها تفت دادیم بریزید و تفت دهید تا آب آن خارج گردد. زیر شعله گاز را کم کنید و کمی روغن به هویج ها اضافی کنید. برای طعم دار کردن هویج ها در این مرحله باید آبلیمو اضافی کنیم.

نکته: مدت زمان لازم برای تفت دادن هویج بسیار مهم است. دقت کنید زمان آن زیاد نگردد زیرا در اینصورت هویج ها رنگشان تیره می گردد.

  • در این مرحله نوبت می رسد به اضافی کردن زرشک و شکر و زعفران که طعم اصلی هویج پلو شیرازی را تشکیل می دهند. مواد بالا را خوب به هم بزنید و دقت کنید تا زرشک ها نسوزند تا غذا طعم بدی نگیرند.

نکته: قبل از اضافی کردن زرشک دقت کنید که زرشک ها را به خوبی الک کنید و بشویید. نکته مهم در پخت زرشک این است که مدت زیادی نباید حرارت دیده و پخته گردد زیرا تلخ و تیره می گردد. همچنین شکر برای این است که ترشی بیش از حد زرشک را گرفته و مقدار آن کاملا سلیقه ای است.

  • قبل از اضافی کردن خلال مغز ها زیر گاز را خاموش کنید. سپس خلال بادام و پوست پرتقال را اضافی کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط یکدست گردد.

نکته: برای خلال پوست پرتقال مهم است که قسمت سفیدی پوست پرتقال را جدا کنید، زیرا طعم تلخی بدی به غذا می دهد. برای دریافت تلخی خلال پرتقال می توانید از این روش بهره ببرید: آب سرد روی آن بریزید وسپس روی حرارت زیاد قرار دهید وقتی آب جوش آمد، خلال های پوست پرتقال را آبکش کنید و مجددا آب سرد روی آن بریزید و اجازه دهید جوش بیاد و تا سه مرتبه این کار را انجام دهید.

  • در این مرحله باید برنجمان را به روش همیشکی آبکش کنیم.
  • بعد از پخت برنج، به قابلمه مقداری روغن مایع اضافه کنید، سپس با یک کفگیر مقداری از برنج را در کف قابلمه بریزید و در ادامه مقداری از مایه هویج را که در مرحله قبل درست کردیم را به قابلمه اضافه کنید و همین فرایند را ادامه دهید تا مواد تمام گردد. این کار باید به صورت لایه لایه تکرار گردد. سپس درب قابلمه را با دمکنی بگذارید و اجازه دهید 45 دقیقه تا 1 ساعت روی گاز با شعله متوسط بپزد. حالا هویج پلو خوشمزه شما آماده سرو است!

فوت و فن پخت هویج پلو مجلسی

  • به جای مرغ و گوشت چرخنموده می توانید از گوشت خورشتی بهره ببرید و مانند مرغ ریش ریش کنید و داخل مواد بریزید.
  • بهترین نوع هویج برای پخت هویج پلو شیرازی، هویج فرنگی نارنجی است تا رنگ و لعاب بهتری به غذای شما بدهد.
  • برای خوشمزه تر شدن هویج پلو می توانید از کره یا روغن کرمانشاهی بهره ببرید.
  • اگر به طعم ملس علاقه دارید در برخی رسپی های هویج پلو اشاره شده که می توانید از مقدار کمی رب انار نیز در تهیه مایه آن بهره ببرید.
  • همچنین این غذا با میزان بیشتری شکر و زعفران و حذف زرشک، به شیرین پلو یا هویج پلوی اصفهانی نیز معروف است.

در آخر

هویج پلو مجلسی با مرغ جزء غذاهای خوش خوراک شیرازی است و بیشتر غذاهای شیرازی هم خوشمزه و خوش رنگ و لعاب هستند و حتما ارزش امتحان کردن دارند. بنابراین پیشنهاد می کنیم مطلب طرز تهیه کلم پلو و نکاتی برای طبخ آن را نیز در خبرنگاران ببینید. همچنین اگر به غذاهای فاخر و مجلسی علاقه دارید، طرز تهیه مرصع پلو مجلسی را نیز در خبرنگاران از دست ندهید!

در پایین همین صفحه می توانید نظرات و تجربیاتتان در خصوص این غذاها را با ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 18 تیر 1400 بروزرسانی: 18 تیر 1400 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 1712

به "طرز تهیه هویج پلو مجلسی با مرغ به روش اصیل شیرازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه هویج پلو مجلسی با مرغ به روش اصیل شیرازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید