طرز تهیه شیر برنج دزفولی بسیار لذیذ

به گزارش مجله بهسان، شیر برنج دزفولی را با نوعی برنج خوزستانی چرب و خوش عطر تهیه نموده و به عنوان صبحانه یا شام مورد استفاده قرار می دهند؛ گاهی نیز این غذا را در ماه مبارک رمضان به عنوان یک سحری مغذی مصرف می نمایند و برای سفره افطار سرو می نمایند

طرز تهیه شیر برنج دزفولی بسیار لذیذ

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ سرگرمی و سفر بیشتر بدانید.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - شیر برنج دزفولی از غذا های محلی شهر دزفول است که با نوعی برنج بسیار خوش عطر و طعم و باکیفیت جنوبی تهیه می گردد. این برنج خوش عطر در تهیه شیر برنج دزفولی به کار می رود و به عنوان صبحانه یا شام مورد استفاده قرار می گیرد و در زمان روزه داری نیز به عنوان سحری یا افطار سرو می گردد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه شیربرنج دزفولی را آموزش دهیم.

طرز تهیه شیر برنج دزفولی

مواد لازم
برنج عنبربو1.5 پیمانه
نمک1/4 قاشق چایخوری
آب4 پیمانه
شیر7 پیمانه
گلاب3 قاشق غذاخوری

دستور تهیه

  1. برنج را پس از پاک کردن، چند بار با آب سرد شسته و سپس در قابلمه ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد بریزید.
  2. حدود 4 پیمانه آب سرد به برنج اضافه نموده و قابلمه را با درب باز روی حرارت بالا قرار دهید.
  3. وقتی آب برنج به جوش آمد، حرارت را کم نموده و روی حرارت متوسط رو به پایین تنظیم کنید.
  4. اجازه دهید برنج بجوشد و دانه های برنج کاملا باز شوند.
  5. جوشیدن باید تا حدی ادامه یابد که دانه های برنج کاملا نرم شده و کمی آبدار شوند، ولی مراقب باشید آب برنج بیش از حد تبخیر نگردد و دانه های برنج خشک نشوند.
  6. وقتی برنج به این مرحله از پخت رسید، حرارت را زیاد نموده و شیر را کم کم به آن اضافه کنید، به این صورت که ابتدا یک پیمانه شیر اضافه نموده و هم بزنید و پس از اینکه به جوش آمد پیمانه بعدی را اضافه کنید. به همین ترتیب همه شیر را به قابلمه اضافه نموده و شیر برنج را هم بزنید که ته نگیرد.
  7. گلاب را به شیر برنج اضافه نموده و حرارت را کم کنید. حدود 15 الی 20 دقیقه دیگر صبر کنید تا شیر برنج روی حرارت ملایم جوشیده و غلیظ گردد.
  8. پس از اینکه شیر برنج به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش نموده و در ظرف مخصوص سرو بکشید.
  9. اجازه دهید شیر برنج خنک شده، سپس آن را با پودر بادام، گردو و پسته تزیین کنید.
  10. شیر برنج دزفولی را با شکر سفید یا قهوه ای، عسل، شیره، انواع مربا مخصوصا مربا گل، میوه تازه یا سس میوه سرو کنید.

چند نکته مهم و اصولی در خصوص شیر برنج دزفولی

  • برای تهیه شیر برنج دزفولی بهتر است از قابلمه تفلون نچسب بهره ببرید که پس از انتهای کار، به راحتی قابل شستشو باشد.
  • در حین پخت شیر برنج، مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.
  • در صورت تمایل می توانید شیر را قبل از اضافه کردن به برنج گرم کنید تا بجوشد و پس از اینکه چند دقیقه جوشید آن را یکباره به برنج اضافه کنید.
  • اگر دوست دارید شیر برنج دزفولی را در یخچال نگه دارید، اجازه دهید در دمای محیط خنک گردد سپس روی ظرف حاوی شیر برنج را سلفون کشیده و در یخچال قرار دهید، در غیر اینصورت لایه رویی شیر برنج خشک می گردد.

شیر برنج غذایی ساده و در عین حال خوشمزه و مغذی است که درست کردن آن احتیاج به مهارت خاصی ندارد و به راحتی آماده می گردد. هرچند مصرف شیر برنج به عنوان یک صبحانه، عصرانه یا شام گرم در روز های سرد سال بسیار دلچسب است، ولی در ماه مبارک رمضان به عنوان نوعی دسر مقوی سر سفره افطار یا سحر قرار می گیرد. هر 100 گرم شیر برنج حاوی 120 گرم کالری بوده و رطوبت لازم برای بدن را ایجاد می نماید، لذا مصرف آن به افراد خشک مزاج توصیه می گردد.

خوردن این غذا برای افراد گرم مزاج مفید بوده و افراد سرد مزاج بهتر است آن را با مربای گل سرخ و ادویه جات گرمی مانند دارچین مصرف نمایند. استفاده از شیر برنج برای نوزاد پس از یک سالگی به عنوان غذای کمکی بسیار مطلوب بوده و می تواند تاثیر چشم گیری در رشد نوزاد داشته باشد. در بچه ها بالای 2 سال نیز می توان از شیر برنج عسلی به عنوان صبحانه استفاده نموده و در برنامه غذایی آن ها تنوع ایجاد کرد. نکته اساسی در تهیه شیر برنج این است که باید با برنج مرغوب خوش عطر درست گردد تا به کیفیت مطلوب برسد.

شما چه ترفندهای دیگری را برای تهیه شیربرنج به خصوص شیربرنج دزفولی سراغ دارید؟ دیدگاه ها و تجربیات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 11 تیر 1400 بروزرسانی: 11 تیر 1400 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 1701

به "طرز تهیه شیر برنج دزفولی بسیار لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیر برنج دزفولی بسیار لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید