طرز تهیه دلمه ترکیه ای (دلمه برگ مو و دلمه فلفل)

به گزارش مجله بهسان، دلمه ترکیه ای که بیشتر به دلمه برگ مو پخته شده به روش ترکی گفته می گردد را می توان به چندین روش تهیه کرد. در این مطلب همچنین می توانید طرز تهیه دلمه فلفل ترکیه ای را نیز بخوانید.

طرز تهیه دلمه ترکیه ای (دلمه برگ مو و دلمه فلفل)

خبرنگاران | سرویس آشپزی - دلمه ترکیه ای غذایی شبیه به دلمه برگ مو خودمان است. به این غذا در ترکیه یالانجی دولما می گویند و بیشتر در فصل بهار سرو می گردد. زیرا در این فصل برگ های تازه و مناسب پخت و پز در دسترس است. در ادامه طرز تهیه دلمه برگ مو ترکیه ای به سه روش خوشمزه گفته شده است. همچنین می توانید طرز تهیه دلمه فلفل ترکیه ای را نیز در ادامه بخوانید.

چنانچه مطالعه قسمتی خاص از مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:

  • طرز تهیه دلمه ترکیه ای برگ مو
  • طرز تهیه دلمه فلفل ترکیه ای

طرز تهیه دلمه ترکیه ای برگ مو

1. روش اول تهیه دلمه برگ مو ترکی

مواد لازم (برای 2 نفر)
برنج سفیدیک و نیم پیمانه
برگ درخت موتعدادی
روغن زیتون5 قاشق غذاخوری
شوید خشک2 قاشق غذاخوری
نعنا خشک1 قاشق غذاخوری
پیاز درشت1 عدد
آب لیمو1 قاشق غذاخوری
مغز (گردو، بادام ویا فندق اسیاب شده) به نوع سلیقه و مزاج1/3 پیمانه
نمک و فلفلبه میزان کافی

زمان لازم برای آماده سازی و پخت 4 ساعت

طرز تهیه:

  • ابتدا پیاز را نگینی و ریز خرد نموده و در تابه با کمی روغن زیتون سرخ کنید.
  • برنج را خوب بشویید و به روغن اضافه کنید و دو دقیقه آن را هم بزنید و تفت دهید.
  • مغز گردو و بادام را آسیاب کنید، به تابه اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.
  • نمک و فلفل را اضافه کنید.
  • یک و نیم لیوان آب جوش درون تابه بریزید و در تابه را بگذارید تا برنج کته گردد.
  • پس از پخت برنج صبر کنید تا خنک گردد، سپس کمی نعناع و شوید به آن اضافه و مخلوط کنید.
  • برگ های مو را درون یک قابلمه آب بریزید تا بجوشد و نرم گردد.
  • پس از اینکه برگ ها کمی نرم شدند آن ها را داخل آبکش بریزید و با آب سرد بشویید تا سرد شوند.
  • داخل هر برگ را از مواد درست شده پر کنید و سپس برگ را به صورت رولی بپیچید و در قابلمه کنار یکدیگر بچینید.
  • پس از اینکه تمام برگ ها را پر کردید و در قابلمه گذاشتید، یک قاشق آب لیمو ترش تازه روی سطح دلمه ها بریزید و قابلمه را آب کنید تا روی دلمه ها را آب بگیرد، نیم ساعت زمان ضروری است تا با یک شعله متوسط دلمه ها بپزند.
  • برای جلوگیری از باز شدن برگ ها یک بشقاب را به صورت برعکس روی دلمه ها بگذارید؛ مانند تصویر زیر.
  • آب قابلمه که تمام شد دلمه ها را برای سرو در ظرف مورد نظر بگذارید.

نوش جان …

2. روش دوم تهیه دلمه ترکیه ای

مواد لازم (برای 10 نفر)
سبزی دلمه (تره، شوید و مرزه)از هر کدام 500 گرم
گردو خردشده 400 گرم
برگ موبه تعداد لازم
رب گوجه فرنگی و ماست از هر کدام دو قاشق سوپخوری
زرشک 50 گرم
برنجیک پیمانه
نمک، فلفل، گل سرخ و زعفران آب نموده به میزان لازم

زمان لازم برای آماده سازی و پخت 4 ساعت

دستور تهیه:

  • ابتدا برگ ها را بشویید و در یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید تا نرم شوند. پس از 5 دقیقه که جوشید آن ها را با آب سرد آبکش کنید.
  • سبزی دلمه را خرد و کمی سرخ کنید.
  • برنج را بشویید و سپس در آب بجوشانید و آبکش کنید.
  • زرشک را نیز بشویید.
  • سبزی سرخ شده و برنج آبکش شده را با هم مخلوط کنید، گردو خرد شده و زرشک را اضافه کنید.
  • پس از آن نمک، فلفل، گل سرخ و زعفران آب نموده را اضافه کنید و خوب با مواد مخلوط کنید.
  • برگ مو را روی یک سطح صاف پهن کنید و یک قاشق پر غذاخوری از مواد درون آن بریزید و سپس آن را بپیچید و درون قابلمه کنار یکدیگر بچینید.
  • پس از اینکه تمام برگ ها در قابلمه چیده شد رب گوجه و ماست را با آب جوش مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید و حرارت کم کنید تا دلمه ها بپزند.

نوش جان …

3. پخت دلمه ترکیه ای (روش سوم)

مواد لازم (برای 4 نفر)
برگ مو به تعداد لازم
پیاز 2 عدد متوسط
گوشت چرخنموده 300 گرم مخلوط گوسفند و گوساله
رب گوجه فرنگی (یا پوره گوجه فرنگی) 2 قاشق سوپخوری
برنج 1 پیمانه
روغن زیتون به میزان لازم
لپه نیم پز شده1/2 پیمانه
سیر 1 حبه ساطوری شده
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری به میزان لازم
سبزی معطرشامل شوید، نعنا، ریحان از هر کدام یک قاشق سوپخوری

زمان لازم برای آماده سازی و پخت 4 ساعت

طرز تهیه:

  • لپه ها را بشویید و همراه با آب روی حرارت بگذارید تا بپزند. (بهتر است لپه ها را از شب قبل خیس کنید)
  • ابتدا پیاز را نگینی و ریز خرد کنید و در تابه با کمی روغن سرخ کنید.
  • سیر را ساطوری و به پیاز اضافه کنید.
  • پس از اینکه عطر سیر را حس کردید گوشت چرخنموده را به آن ها اضافه کنید تا سرخ گردد.
  • نمک و دیگر ادویه ها را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید تا با گوشت مخلوط شوند و گوشت مزه دار گردد.
  • در خاتمه دو قاشق غذاخوری رب را اضافه کنید.
  • برنج را آبکش کنید و به مواد اضافه و مخلوط کنید.
  • لپه های پخته شده را نیز اضافه کنید.
  • کمی آب به مواد اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش آید و مواد بپزند.
  • در خاتمه سبزی های معطر را اضافه کنید.
  • برگ مو را روی یک سطح صاف پهن کنید و یک قاشق پر غذاخوری از مواد درون آن بریزید و سپس آن را بپیچید و درون قابلمه کنار یکدیگر بچینید.
  • پس از اینکه تمام برگ ها در قابلمه چیده شد دو الی سه قاشق غذاخوری رب گوجه را با آب جوش مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید و حرارت کم کنید تا دلمه ها بپزند.

دلمه ترکیه ای شما آماده سرو است … نوش جان …

طرز تهیه دلمه فلفل ترکیه ای

مواد لازم (برای 10 نفر)
فلفل دلمه ای1 کیلو
گوشت چرخ نموده500 گرم
برنج 1.5 لیوان
بلغور درشت1 استکان
پیاز3 عدد
جعفری، شوید، نعناعیک دسته از هر کدام
رب 1 قاشق
نمک و فلفل و روغن زیتونبه مقدار لازم
مواد لازم برای سس دلمه
کره2 قاشق
آرد 1 قاشق مربا خوری
نمک و آب به مقدار لازم

زمان لازم برای آماده سازی و پخت 4 ساعت

دستور پخت:

  • ابتدا برنج را بشویید و آبکش کنید.
  • بلغور را نیز بشویید و بپزید تا کمی نرم گردد.
  • پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با کمی روغن سرخ کنید.
  • گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و تفت دهید.
  • نمک و فلفل را نیز اضافه کنید.
  • جعفری، نعناع و شوید را بشویید و ریز ساطوری کنید وبه مخلوط گوشت اضافه کنید و تفت دهید.
  • سر فلفل دلمه را ببرید و مواد داخل آن را خارج کنید.
  • فلفل ها را از سسی که درست کردید پر کنید و در فلفل را روی آن بگذارید.
  • برای تهیه سس دلمه کره را در یک تابه بریزید و سپس آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود سپس رب و آب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یک سس یکدست حاصل گردد.
  • سس دلمه را روی دلمه ها بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بپزند.

دلمه فلفل ترکیه ای شما آماده شد … نوش جان …

بیشتر بدانید: طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای پنیری

اگر شما نیز تجربه ای از درست کردن دلمه ترکیه ای دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن می شناسید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. می توانید نظرات و سوالات خود را به وسیله بخش ارسال نظر در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.

منبع: setare.com
انتشار: 14 تیر 1400 بروزرسانی: 14 تیر 1400 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 1705

به "طرز تهیه دلمه ترکیه ای (دلمه برگ مو و دلمه فلفل)" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه دلمه ترکیه ای (دلمه برگ مو و دلمه فلفل)" امتیاز داده است | 2 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه ترکیه ای (دلمه برگ مو و دلمه فلفل)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید