تور استانبول ارزان: خوشمزه ترین غذاهای خیابانی استانبول
به گزارش مجله بهسان، غذاهای خیابانی استانبول
استانبول یکی از اولین مقاصد خارجی ما ایرانی هاست و خیلی ها در تعطیلات عید و یا تابستان به این شهر بی نظیر می فرایند. با اینکه استانبول رستوران های زیادی دارد اما خیلی ها دوست دارند غذاهای خیابانی خوشمزه و مقرون به صرفه این شهر را هم امتحان نمایند. با قدم زدن در خیابان ها خیلی زود متوجه دست فروش هایی می شوید که عطر غذاهای آن ها در خیابان پیچیده است. از سیمیت گرفته تا ساندویچ ماهی؛ استانبول غذاهای خیابانی زیادی دارد که می توانید در حین گشت و گذار در شهر طعم آن ها را امتحان کنید. در ادامه خبرنگاران را همراهی کنید تا با تعدادی از برترین غذاهای خیابانی استانبول آشنا شوید.
بهترین تجربه سفر را با تور استانبول ارزان در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا دیدن کنید و لحظات زیبایی را در این شهر تاریخی و تفریحی بگذرانید.
سیمیت | Simit
نام غذاهای خیابانی استانبول که می آید شاید خیلی هایمان اول از همه یاد نان سیمیت بیفتیم، نانی خوشمزه و برشته که پر از کنجد است و عطر وسوسه انگیزی دارد. خیلی ها در استانبول روز خود را با خوردن سیمیت به همراه یک استکان چای آغاز می نمایند البته این نان را در ساعات دیگر روز هم می توانید از گاری های سیمیت فروش و یا نانوایی ها خریداری کنید حتی می توانید برای خوشمزه تر شدنش از فروشنده ها بخواهید تا روی آن نوتلا و یا پنیر خامه ای بریزنند. سیمیت یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی استانبول و یکی از سریع ترین صبحانه هایی است که خیلی از ساکنان شهر در جهت رسیدن به محل کار می خورند.
لهمجون | Lahmacun
پیتزای استانبولی! برای درست کردن این غذا گوشت چرخ نموده، پیاز و فلفل قرمز با هم ترکیب و روی خمیری نازک پهن می گردد. حالا پیتزا در فر گذاشته می گردد و بعد از چند دقیقه یکی از خوشمزه ترین غذاهای خیابانی استانبول آماده است. این غذا را معمولا داغ داغ و به همراه جعفری، آب لیمو و دوغ محلی (آیران) می خورند. با اینکه این غذا در همه محله های استانبول پیدا می گردد اما اگر در پی خوشمزه ترین نوع آن می گشت باید به جاهایی بروید که برای پختن آن از تنورهای سنگی استفاده می نمایند.
کومپیر | Kumpir
کومپیر در واقع همان سیب زمینی تنوری است که البته در استانبول فقط سیب زمینی خالی نیست! و روی سیب زمینی تنوری خوراکی های خوشمزه ای مثل سوسیس، ذرت، پنیر، هویج، نخود فرنگی و سس ریخته می گردد.
دوروم | Durum
دوروم یک ساندویچ میان وعده است که معمولا با نان لواش، گوشت و سبزیجات درست می گردد. از آن جایی که این غذا جمع و جور است و خیلی راحت خورده می گردد به یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی استانبول تبدیل شده است. برای درست کردن این ساندویچ از سبزیجات و گوشت های متنوعی استفاده می گردد و در میدان تکسیم می توانید یکی از خوشمزه ترین دوروم های شهر را میل کنید.
تانتونی | Tantuni
تانتونی شباهت زیادی به دوروم دارد اما پر ادویه تر و تند تر است. برای درست کردن تانتونی، نان لواش را با موادی مثل گوشت، فلفل، ادویه و گوجه فرهنگی پر و ساندویچ می نمایند. البته اگر غذاهای تند دوست ندارید نگران نباشید چون تانتونی دو نوع تند و معمولی دارد.
ایچلی کوفته | İçli Köfte
با رفتن به خیابان استقلال دستفروش های خیابانی زیادی را می بینید که ایچلی کوفته می فروشند. برای درست کردن این غذا گوشت چرخ نموده در خمیر نازک پیچیده و در روغن سرخ می گردد.
میدیه دولما | Midye Dolma
یک غذای خیابانی و دریایی که معمولا مخصوص آخر شب هاست. این غذا از ترکیب صدف دریایی و برنج تند درست می گردد و کسانی که غذاهای دریایی دوست دارد حتما از طعم آن خوششان می آید. در استانبول گردشگران زیادی را می بینید که روی جایگاه کنار دکه های غذاخوری نشسته اند و این غذا را در حالی که فروشنده، آبلیوی تازه زیادی روی آن ریخته میل می نمایند.
شاه بلوط بو داده | Roasted Chestnuts
در زمستان ها بوی شاه بلوط بو داده خیابان های استانبول را پر می نماید. شب های سرد استانبول در کنار گاری این دستفروش ها آنقدر گرم است که دلتان می خواهد ساعت ها آنجا بایستید و شاه بلوط بخورید.
بالیک اکمک | Balik-Ekmek
بالیک اکمک یعنی ساندویچ ماهی! بدون شک خوردن این ساندویچ در کنار تنگه بسفر یکی از به یادماندنی ترین تجربه های استانبول گردی ست. تنگه بسفر برای استانبول نه تنها چشم اندازهای خیره نماینده بلکه غذاهای دریایی خوشمزه را هم به ارمغان آورده است. منوی رستوران ها را که باز کنید غذاهای زیادی را می بینید که با ماهی درست شده اند البته برای خوردن ماهی لازم نیست حتی به رستوران های لوکس بروید چون این غذا پای خود را به دکه های خیابانی هم باز نموده است. با رفتن به محله هایی مثل کاراکوی و امینونو بوی عطر ماهی سرخ شده در کره و روغن زیتون شما را ناخداگاه به طرف دکه های خیابانی می کشاند. می توانید در کنار پل گالاتا بنشینید و در حالی که یک ساندویچ ماهی سرخ شده در دست دارید محو تماشای چشم اندازهای استانبول شوید.
بورک
بورک از فذاهای محبوب استانبول برای صبحانه است و برای درست کردن آن مواد متنوعی از پنیر و سبزیجات بین لایه خمیر نازک پیچیده و سرخ می گردد.
کوکورچ | Kokorec
کوکورچ روده کباب شده گوسفند است و با اینکه احتمالا خیلی ها از طعم این غذا خوششان نمی آید اما از غذاهای خیابانی محبوب استانبول است. برای درست کردن این غذا، روده گوسفند به دور سیخ پیچیده و بعد از اضافه کردن ادویه فراوان کبابی می گردد.
ایسلاک برگر | Islak Burger
یکی از برترین غذاهای خیابانی استانبول نوعی همبرگر ترکی به نام ایسلاک برگر است. ایسلاک برگر به معنی همبرگر خیس است و این نام به خاطر مرطوب بودن نان همبرگر است. برای تهیه این غذا نان های همبرگر را داخل سس گوجه و پیاز قرار می دهند و بعد آن را درون محفظه های شیشه ای قرار می دهند تا به مرور بپزد. در بیشتر خیابان های استانبول و اطراف میدان تقسیم و خیابان استقلال می توانید این ساندویچ خوشمزه را امتحان کنید.
گزلمه | Gözleme
گزلمه یکی از نان های سنتی ترکیه و منطقه آناتولی است و در واقع خمیری است که داخلش با مواد مختلف مثل گوشت و سبزیجات پر شده است. گزلمه امروزه یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی استانبول است و در بیشتر رستوران ها، کافه ها و اغذیه فروشی های سیار می توانید گزلمه های خوشمزه را سفارش بدهید. گزلمه پنیری، سیب زمینی، پیاز یا حتی گوشت جزء پرطرفدارترین و برترین غذاهای خیابانی استانبول هستند.
تاووک پیلاو | Tavuk Pilav
تا به حال گوشه خیابان ایستاده اید و پلو و مرغ بخورید؟! احتمالا نه، اما این تجربه عجیب و جالب را می توانی در شهر استانبول داشته باشید. یکی از محبوب ترین و برترین غذاهای خیابانی استانبول غذایی به نام تاووک پیلاو است که چیزی نیست جز برنج سفید به همراه تکه های مرغ پخته! اغذیه فروشی های سیار در نقاط مختلف استانبول این پلو مرغ خوشمزه را داغ داغ و در ظرف های کوچک می فروشند و مردم محلی و جهانگرد هایی که در پی یک وعده غذای خوشمزه و مقوی و در عین حال سریع هستند تاووک پیلاو را انتخاب می نمایند.
منبع: theculturetrip.com
منبع: الی گشت