طرز تهیه بز قورمه ، غذای اصیل کرمانی

به گزارش مجله بهسان، طرز تهیه بز قورمه

خورشت بزقورمه از غذاهای سنتی و اصیل استان کرمان می باشد. در گذشته برای درست کردن بزقورمه از گوشت بزغاله قورمه شده که در ظروف مخصوص آن را نگهداری می کردند استفاده می کردند تا در فصل های دیگر هم بتوانند با این گوشت قورمه شده انواع غذاها را طبخ نمایند. اما امروز بزقرمه را با گوشت گوسفندی درست می نمایند. بزقرمه نمونه یک غذای نونی برای ناهار و شام است . در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با طرز تهیه بز قورمه بیشتر آشنا شوید.

طرز تهیه بز قورمه ، غذای اصیل کرمانی
  • غذاهای محلی کرمان
  • سوغات و صنایع دستی کرمان Kerman Souvenir

مواد لازم

  • نخود گرد خیس خورده بدون پوست: 200 گرم
  • گوشت گوسفند سردست یا ماهیچه: 400 گرم
  • کشک: 1و 1/3 پیمانه
  • سیب زمینی: 1 عدد
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • نمک، فلفل و زدرچوبه: به میزان دلخواه
  • زعفران دم نموده: 1 و نیم قاشق غذاخوری
  • سیر له شده: 5 حبه
  • پیازداغ، سیرداغ و نعنا داغ: برای تزیین
  • گردو: اختیاری و به میزان دلخواه

طرز تهیه

برای تهیه خورشت بز قرمه مجلسی کرمانی ابتدا نخودها را از شب قبل بخسانید و سپس پوست نخود را بگیرید (بهتر است پوست نخود را بگیرید تا سبک تر گردد) نخودها را نیم پز کنید. در یک قابلمه پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا سبک گردد. سپس سیر له شده یا رنده شده را اضافه کنید. اجازه ندهید سیر زیاد سرخ گردد چون تلخ می گردد. پیاز را هم زیاد سرخ نکنید چون برای تفت گوشت به آب پیاز احتیاج داریم. زردچوبه را به سیر و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته گردد. گوشت خرد شده را اضافه کنید.

وقتی رنگ گوشت کاملا قهوه ای شد نخود نیم پز و سیب زمینی را اضافه کنید. میزانی آب اضافه کنید تا گوشت، نخود و سیب زمینی بپزند. میزان آب باید تا نیمه مواد داخل قابلمه را بپوشاند و نه بیشتر. بزقرمه را روی شعله ملایم گاز بپزید. اگر می خواهید بزقرمه را به صورت خورشت سرو کنید باید کمی بیشتر آبدار باشد (البته خورشت بزقرمه هم یک خورشت غلیظ است) ولی اگر قصد دارید با نان سرو کنید باید آب آن کاملا کشیده گردد چون می خواهیم با کشک هم دوباره آن را کمی بپزیم. در این صورت بعد از پخت بزقرمه مخلفات آن را با گوشتکوب دستی یا برقی بکوبید.

بعد از کوبیدن بزقرمه میزانی نعنا داغ، کشک (2 یا سه قاشق برای تزیین کنار بگذارید) و زعفران را اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر اجازه دهید با کشک بجوشد. بعد از اضافه کردن کشک، نمک و فلفل آن را اضافه و میزان کنید. آبگوشت بزقرمه کرمانی ما حاضر است. روی آبگوشت را با کشک، نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و در صورت تمایل گردو، تزیین و میل کنید. اگر هم بزقرمه را به صورت خورشت میل می کنید روی آن را با پیازداغ، سیر داغ و نعنا داغ و کشک تزیین و در کنار برنج سرو کنید.

در بعضی شهرهای کرمان از برنج هم برای درست کردن بزقرمه استفاده می نمایند که در این صورت در 40 دقیقه پایانی پخت برنج را هم در حد ½ لیوان فرانسوی برای این میزان مواد اضافه کنید تا برنج خوب با سایر مواد بپزد.

نکات مهم طرز تهیه خورشت بز قورمه کرمانی

اضافه کردن نعنا داغ و سیر داغ به خاطر گرفتن سردی کشک است پس بهتر است در تهیه این غذا آن ها را حذف نکنید.

بعضی ترجیح می دهند در طرز تهیه بزقرمه نخود و سیب زمینی را حذف نمایند و فقط با گوشت فراوان و سیر و پیاز بزقرمه را درست نمایند. در این صورت بعد از پخت گوشت آن را ریش ریش می نمایند و لپه نیم پز را کمی تفت می دهند و به گوشت اضافه می نمایند. بعد از اضافه کردن لپه به گوشت کشک محلی گوسفندی به آن اضافه می نمایند و اجازه می دهند لپه با گوشت بپزد و بزقرمه حسابی جا بیفتد.

در طرز تهیه بزقرمه از لپه به جای نخود گرد می توانید بهره ببرید.

بزقرمه به نوعی آبگوشت بزباش کرمانی هاست. کرمانی ها به جای گوجه فرنگی به بزقرمه کشک اضافه می نمایند.

بزقرمه اصیل کرمانی معمولا کمی رقیق است و در آن نان ترید یا تلیت می نمایند. دلیلش هم این است که کرمانی ها ترجیح می دهند سیب زمینی را به بزقرمه اضافه ننمایند.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 25 مهر 1403 بروزرسانی: 25 مهر 1403 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 2359

به "طرز تهیه بز قورمه ، غذای اصیل کرمانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بز قورمه ، غذای اصیل کرمانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید