طرز تهیه انواع سمبوسه خوشمزه و لذیذ!
به گزارش مجله بهسان، با طرز تهیه انواع سمبوسه شامل سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه هندی، سمبوسه جنوبی، سمبوسه پیتزایی، سمبوسه گوشت، سمبوسه مرغ و پیچیدن سمبوسه آشنا شوید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - سمبوسه یا سنبوسه (Samosa) یکی از غذاهای بسیار لذیذی است که تقریبا در بیشتر کشورهای دنیا مانند کشورهای عربی، افغانستان، هندوستان و... به سبک های تقریبا مشابهی تهیه می گردد. سمبوسه در ایران نیز از ایام قدیم به عنوان یک پیش غذا یا غذای جنوبی شناخته می شده و معمولا به همراه سس تند سرو می گردد. در بیشتر شهرهای جنوب و شرق کشورمان نیز می توان تهیه و فروش انواع سمبوسه های خوشمزه را در بازار و در دکه های کوچک و عظیم اطراف خیابان دید.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع مورد علاقه خود برسید:
- سمبوسه سیب زمینی
- سمبوسه مرغ و قارچ
- سمبوسه پیتزایی
- سمبوسه جنوبی
- سمبوسه گوشت در فر
- سمبوسه پنیری
- سمبوسه بدون گوشت
- سمبوسه با نان لواش
انواع سمبوسه
این روزها تنوع سمبوسه بسیار است؛ از آن میان می توان به سمبوسه سبزیجات، سمبوسه مرغ و قارچ، سمبوسه پنیری، سمبوسه هندی، سمبوسه پیتزایی و... اشاره نمود. در واقع می توان نان سمبوسه یا خمیر را با هر ماده دل خواهی پر کرد و نام آن را تغییر داد اما آنچه مشترک است، استفاده از نان لواش و یا خمیر فیلو برای تهیه سمبوسهو سرخ کردن سمبوسه در حمام روغن داغ است!
در این مطلب مجموعه ای کامل از آموزش پخت انواع سمبوسه های خوشمزه و محبوب را به همراه طرز تهیه خمیر و طرز پیچیدن سمبوسه برای شما گردآوری نموده ایم. اما قبل از آن توضیحی در خصوص خمیر یوفکا یا همان خمیر فیلو داده و در ادامه شما را با طرز تهیه انواع سمبوسه آشنا خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
خمیر یوفکا خانگی
خمیر یوفکا یا خمیر فیلو نوعی خمیر است که در تهیه آن از مایه خمیر یا بیکینگ پودر استفاده نمی گردد و لازم نیست که پف کند. نکته مهم در تهیه خمیر یوفکا، تردی و نازکی این خمیر است و این که خمیر یوفکا موقع پخت در فر یا سرخ شدن حتما باید ترد گردد.
این خمیر در اصل روی ساج نیم پز می گردد و نوع اصلی آن به قدری نازک پهن می گردد که مثل شیشه، از یک طرف، می توان طرف دیگر را دید. برای پهن کردن خمیر یوفکا یا هر نوع خمیری که بخواهید به صورت خیلی نازک آن را باز کنید، به نشاسته ذرت احتیاج دارید. با خمیر یوفکا می توان خوراکی های بسیار متنوعی می توان تهیه کرد؛ از انواع غذا با خمیر یوفکا می توان به باقلوا ترکی، بورک اسفناج، انواع پیش غذاها مانند سمبوسه و پیراشکی و... اشاره نمود. این خمیر در واقع پایه اصلی انواع باقلواست.
1. سمبوسه سیب زمینی
سمبوسه سیب زمینی نوع اصیل و سنتی سمبوسه است. در این سمبوسه از گوشت، مرغ، پنیر و... خبری نیست و غذا به صورت گیاهی تهیه می گردد. مواد تشکیل دهنده سمبوسه سیب زمینی عبارتند از سیب زمینی آبپز (که به صورت نگینی خرد شده یا پوره می گردد)، اضافه جعفری خردشده و نان لواش.
نکته اصلی در تهیه این نوع سمبوسه استفاده از فلفل به مقدار زیاد است؛ زیرا همان طور که می دانید غذاهای هندی و جنوبی به پر ادویه و تند بودن مشهورند.
2. سمبوسه مرغ و قارچ خوشمزه
سمبوسه مرغ و قارچ نوعی سمبوسه بسیار خوش خوراک است که با استفاده از مرغ پخته و ریش ریش شده، قارچ، فلفل دلمه و ادویه جات تهیه می گردد. البته با توجه به سلیقه شخصی می توانید از نیز برای تهیه این غذا بهره ببرید. سمبوسه مرغ و قارچ نیز مانند بقیه انواع سمبوسه باید در حمام روغن سرخ گردد؛ اما اگر به کالری غذا اهمیت می دهید می توانید آن را داخل فر طبخ کنید.
3. طرز تهیه سمبوسه پیتزایی
همانگونه که به آن اشاره شد، سمبوسه در اصل خمیری نازک یا نوعی نان به نام لواش است که با مواد دل خواه پر می گردد. این روزها با توجه به میل شدید افراد به غذاهای پنیردار، نوعی پنیری سمبوسه نیز به بازار آمده است. این سمبوسه که سمبوسه پیتزایی نام دارد، از خمیر یوفکا یا نان لواشی که با استفاده از مواد پیتزا پر می گردد، تهیه می گردد.
4. سمبوسه جنوبی
سمبوسه امروزه دیگر در همه شهرها یافت می گردد اما باور عمومی بر آن است که سمبوسه جنوبی به خصوص سمبوسه آبادانی چیز دیگری است! این سمبوسه که از قدیم در شهرهای جنوبی ایران طبخ می شده، با استفاده از سیب زمینی و جعفری، نمک و فلفل فراوان و نان لواش تهیه می گردد. در واقع سمبوسه آبادانی همان سمبوسه سیب زمینی است.
5. سمبوسه گوشت در فر
یکی از مرسوم ترین و پرطرفدارترین انواع سمبوسه در ایران، سمبوسه گوشت است. این سمبوسه مثل سمبوسه سیب زمینی با استفاده از نان لواش، سیب زمینی، جعفری و ادویه جات تهیه می گردد، اما به جز این مواد، گوشت چرخ کره، پیاز، قارچ، فلفل دلمه و رب گوجه فرنگی نیز به آن افزوده می گردد. در واقع مواد میانی سمبوسه گوشت چیزی مانند مایه ماکارونی به اضافه سیب زمینی است.
در صورتی که منع استفاده از غذاهای سرخ کردنی دارید و یا به لایف استایل سالم اهمیت می دهید می توانید به جای سرخ کردن این سمبوسه یا هر نوع سمبوسه و پیراشکی دیگری، آن ها را داخل فر طبخ کنید.
6. سمبوسه پنیری با خمیر فیلو
همان طور که گفته شد، سمبوسه پیتزایی با استفاه از مواد پیتزا و پنیر پیتزا تهیه می گردد. اما نوع دیگری از سمبوسه وجود دارد که فقط با خمیر فیلو و پنیر تهیه می گردد و سمبوسه پنیری نام دارد. این پنیر می تواند پنیر پیتزا یا موزارلا باشد و همچنین پنیر خامه ای که طعم بی نظیری به این خوراک می دهد. این سمبوسه یک پیشنهاد ویژه برای هواداران پنیر است.
7. طرز تهیه سمبوسه هندی
حال نوبت به سمبوسه اصیل هندی می رسد که تا حدودی با انواع سمبوسه های شناخته شده در ایران متفاوت است. در اصل سمبوسه، مربوط به کشور هند است. برای تهیه سمبوسه هندی از موادی مانند سیب زمینی، جعفری و فلفل سیاه استفاده می گردد و مواد میانی را در خمیری نازک یا برشی از نان پیچیده و در روغن داغ سرخ می نمایند.
سمبوسه هندی از یک خمیر فوری (متشکل از آرد، آب، نمک و روغن) تهیه می گردد و داخل آن با پوره سیب زمینی، ادویه هندی(گراماسالا)، پیاز و سایر ادویه جات پر می گردد. برای تنوع هم که شده، می توانید یک بار این سمبوسه متفاوت را امتحان کنید.
8. طرز تهیه سمبوسه بدون گوشت
اگر به هر دلیلی نمی توانید در رژیم غذایی خود از گوشت بهره ببرید، سمبوسه بدون گوشت گزینه ایده آلی برای شما خواهد بود. برای آنکه طعم گوشت در این غذا جبران گردد، می توانید از سس مخصوصی که در دستور ارائه شده وجود دارد بهره ببرید.
9. طرز تهیه سمبوسه با نان لواش
همانگونه که می دانید سمبوسه را می توان با خمیر تازه یا نان لواش تهیه کرد. در واقع سمبوسه از ترکیب موادی خوشمزه تشکیل می گردد که آن را در پوسته ای از خمیر به شکل مثلث پیچیده و سپس آن را در روغن فراوان سرخ می نمایند. بسته به آن که چه موادی در اختیار دارید، می توانید در این خصوص تصمیم گرفته و آغاز به آماده کردن سمبوسه نمایید.
امیدواریم از این مجموعه آموزشی نهایت استفاده را ببرید و این غذای خوشمزه و متنوع را در فهرست غذاهای خانواده خود جا دهید و از طعم عالی آن لذت ببرید.
منبع: setare.com