آموزش پختن شلغم با شیر در 3 مرحله ، برای چه افرادی مضره؟

به گزارش مجله بهسان، پختن شلغم با شیر، یکی از کارهاییه که حتما باید پاییز و زمستان انجام بدین تا هم از طعم لذیذ و هم از خواص شیر و شلغم برای سلامتی و پیشگیری یا درمان سرماخوردگی بهره ببرین. استفاده از آب به جای شیر در پختن شلغم، یک روش عالی برای کساییه که با طعم شلغم رابطه خوبی ندارن. در این مقاله از در ما طرز پختن شلغم با شیر و خواص و فواید شیر و شلغم رو به شما خواهیم گفت.

آموزش پختن شلغم با شیر در 3 مرحله ، برای چه افرادی مضره؟

طرز پخت شلغم با شیر

برای پختن شلغم با شیر، اول شلغم های تازه رو بشورین، خشک کنین و بعد از گرفتن سر و ته شون، پوست بگیرین و درشت خرد کنین. بهتره شیر پرچرب انتخاب کنین تا بافت نهایی لطیف تر بشه، ولی شیر گیاهی هم قابل استفاده ست. قابلمه ای مناسب روی حرارت بذارین، شیر رو بجوشونین و بعد شلغم ها رو اضافه کنین. اگه دوست دارین، چوب دارچین هم بندازین تا عطرش آزاد بشه. وقتی شلغم ها نرم شدن و شیر به خوردشون رفت، عسل اضافه کنین و شعله رو خاموش کنین. در آخر شلغم ها رو سرو کنین. نوش جان.

شما می تونین جزئیات مربوط به میزان مواد اولیه، مراحل و فواید پختن شیر با شلغم رو توی این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه شیر و شلغم

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
شلغم5 عدد
شیر2 لیوان فرانسوی دسته دار
عسل1 قاشق چای خوری
پودر دارچیننصف قاشق چای خوری (یا 1 تکه)

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پختن شلغم با شیر: 30 تا 45 دقیقه

میزان کالری شلغم با شیر در 100 گرم: حدود 50 تا 60 کیلوکالری

مراحل پختن شلغم با شیر

شلغم با شیر مثل یک گزینه عالی برای هستش که به راحتی می تونین به صورت مرحله به مرحله به روش زیر درستش کنین.

مرحله اول: شلغم ها رو آماده کنین

برای آغاز پختن شیر با شلغم، باید شلغم های تازه و میانه انتخاب کنین. شلغم ها رو بشورین و خشک کنین. سر و ته شلغم ها رو با چاقوی تیز برش بزنین و جدا کنین. بعد اون ها رو پوست بگیرین و به قطعات درشت خرد کنین. شیر رو ترجیحاً پرچرب انتخاب کنین تا بافت نهایی لطیف تر بشه. اگه شیر کم چرب یا گیاهی استفاده کنین، طعم نهایی کمی متفاوت می شه ولی همچنان خوشمزه می شه.

در صورت تمایل انواع شیر رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

مرحله دوم: شیر رو بجوشونین

در ادامه، یه قابلمه مناسب روی حرارت بذارین و شیر رو داخلش بریزین. اجازه بدین شیر آغاز به حباب زدن از دیواره های قابلمه کنه و کم کم جوش بیاد. بعد شلغم های خرد شده رو توی قابلمه بریزین و شعله رو کم کنین. اگر چوب دارچین استفاده می کنین، اضافه کنین تا به مرور عطرش خارج بشه.

برای خرید پودر و چوب دارچین، از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.

مرحله آخر: شلغم ها رو سرو کنین

اجازه بدین شلغم ها در شیر بپزن و به خوبی نرم بشن. شیر هم باید بخار بشه و میزان کمی از اون، توی قابلمه بمونه، یعنی به خورد شلغم ها بره. وقتی پختن شلغم با شیر کامل شد، عسل رو اضافه و شعله زیرش رو خاموش کنین. شیر و شلغم رو توی ظرف سرو بذارین. چوب دارچین رو جدا کنین و اگر پودر دارچین استفاده می کنین، دارچین رو شلغم ها بپاشین. بعد می تونین اون رو سرو کنین.

عسل باکیفیت رو از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونین تهیه کنین.

طرز پختن شلغم با شیر در فر

برای پختن شلغم با شیر در فر، شلغم ها رو بشورین. سر و تهش رو بزنین. پوست بگیرین و درشت خرد کنین، بعد داخل ظرف پیرکس بچینین. شیر پرچرب، چوب دارچین و کمی عسل یا شکر قهوه ای رو اضافه کنین.

فر رو با دمای 180 درجه گرم کنین و ظرف رو با فویل بپوشونین. حدود 45 دقیقه، ظرف رو توی فر بذارین بپزه تا شلغم ها نرم بشن و شیر جذبشون بشه. توی 10 دقیقه آخر، فویل رو بردارین تا روی شلغم ها کمی طلایی بشه. موقع سرو، چوب دارچین رو جدا کنین و در صورت تمایل کمی پودر دارچین یا کره روش بریزین.

نکات مهم در طرز تهیه شلغم با شیر

  • برای پختن شلغم با شیر، شلغم هایی که پوست صاف، رنگ روشن و میزان میانه دارن، برترین گزینه ان. شلغم های خیلی بزرگ ممکنه تلخ باشن یا دیر بپزن.
  • قبل از اضافه کردن شلغم، شیر رو کمی بجوشونین تا هم باکتری ها از بین برن، هم شیر به خاطر اسید طبیعی شلغم بریده بریده نشه.
  • ادویه هایی مثل چوب دارچین، هل یا زنجبیل رو هم زمان با شلغم اضافه کنین تا در طول پخت عطرشون آزاد بشه. اگه به صورت پودری استفاده می کنین، بهتره در مراحل پایانی پخت بریزین تا طعمش غالب نشه.
  • حرارت زیر غذا، باید ملایم باشه تا شیر نسوزه و شلغم ها به آرامی نرم بشن. حرارت زیاد باعث ته گرفتن شیر و سفت شدن شلغم می شه.
  • شیر نباید کاملاً تبخیر بشه یا شلغم ها توی شیر شناور بمونن. اگه دیدین شیر زیادی توی قابلمه مونده، می تونین در دقایق پایانی درِ قابلمه رو بردارین تا بخار راحت تر خارج بشه.
  • برای طعم خاص تر، می تونین کمی کره، روغن حیوانی یا حتی کمی خامه در مراحل پایانی پخت شلغم اضافه کنین. این کار باعث می شه بافت نهایی، نرم تر و خوشمزه تر بشه.
  • موقع سرو شلغم با شیر، می تونین شلغم ها رو له کنین و به صورت پوره شلغم و شیر یا به صورت قطعه ای کنار نون تست یا نون سنگک سرو کنین.

بیشتر بخوانید:

فواید و خواص شیر و شلغم پخته

شیر و شلغم پخته، نه تنها یک خوراک، بلکه یه داروی طبیعی و پرفایده برای سلامتیه. در ادامه خواص شلغم پخته با شیر رو مرور می کنیم:

تقویت سیستم ایمنی بدن

از جمله اینه که سرشار از ویتامین C، منگنز و ترکیبات آنتی اکسیدانیه که در کنار پروتئین و کلسیم شیر، به تقویت دفاع طبیعی بدن یاری می کنن.

تسکین گلودرد و سرفه خشک

این ترکیب خاصیت ضد التهابی داره و به کاهش تحریک گلو، نرم شدن مجاری تنفسی و کاهش سرفه یاری می کنه. به ویژه وقتی با دارچین یا عسل همراه بشه، اثر آرام بخشش بیشتر می شه.

افزایش انرژی و برطرف ضعف بدن

شیر منبع خوبی از پروتئین، چربی سالم و کلسیمه و شلغم هم با قندهای طبیعی و فیبرش، انرژی پایدار فراهم می کنه. این ترکیب برای افراد دچار ضعف یا بی حالی در فصل زمستان بسیار مفیده.

پاکسازی دستگاه گوارش

شلغم خاصیت ملین ملایم داره و به بهبود یبوست و پاکسازی روده ها یاری می کنه. شیر هم باکتری های مفید روده رو تغذیه می کنه و به تعادل فلور روده یاری می کنه.

یاری به کاهش التهاب های داخلی

ترکیبات موجود در شلغم مثل گلوکوزینولات ها و ویتامین E، در کنار اسیدهای چرب شیر، به کاهش التهاب های مزمن یاری می کنن و برای افراد دچار درد مفاصل یا مسائل گوارشی مفیدن.

مناسب برای دوران نقاهت

این غذا سبک، مغذی و راحت الهضمه و برای افرادی که تازه بیماری یا جراحی داشتن، گزینه ای عالی برای تقویته.

احتیاط های مصرف شلغم و شیر

ترکیب شلغم با شیر با وجود خواص درمانی زیادش، برای همه افراد مناسب نیست و در بعضی شرایط باید با احتیاط مصرف بشه. در ادامه، گروه هایی که بهتره این غذا رو محدود یا حذف کنن شامل موارد زیر میشن:

افراد با عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به شیر گاو

مصرف شیر ممکنه باعث نفخ، دل درد یا واکنش های آلرژیک در بعضی افراد بشه. در این موارد، استفاده از شیر گیاهی مثل یا توصیه می شه.

افراد با مسائل گوارشی

شلغم خاصیت نفاخ داره و ترکیبش با شیر ممکنه باعث سنگینی یا تشدید مسائل گوارشی مثل نفخ شدید و سندروم روده تحریک پذیر بشه.

بچه ها زیر دو سال

برای نوزادان زیر 2 سال، به خاطر حساسیت احتمالی به شیر گاو و سختی هضم شلغم، بهتره با مشورت پزشک مصرف بشه یا به صورت له شده و با شیر گیاهی تهیه بشه.

افراد با دیابت کنترل نشده

اگر در تهیه این غذا از عسل یا شکر استفاده بشه، ممکنه باعث افزایش قند خون افراد دیابتی بشه. در این موارد، باید شیرین کننده، حذف یا جایگزین بشه.

افراد با رژیم های کم چرب یا کم کالری

شیر پرچرب و شلغم پخته با عسل، ممکنه با رژیمی لاغری سازگار نباشه. استفاده از شیر کم چرب یا بدون شیرین کننده برای این افراد مناسب تره.

سوالات متداول درباره پختن شلغم با شیر

1- آیا می شه به جای شیر گاو از شیر گیاهی استفاده کرد؟

بله. شیر بادام، جو دوسر یا نارگیل رو می تونین استفاده کنین، ولی خاصیت درمانی شیر گاو بیشتره. طعم نهایی هم کمی متفاوت می شه.

2- اگه شیر ببُره چی کار کنیم؟

برای جلوگیری از بریدن شیر، قبل از اضافه کردن شلغم، شیر رو جداگانه بجوشونین. استفاده از قابلمه با کف ضخیم و حرارت ملایم هم یاری می کنه.

3- آیا می شه شلغم با شیر رو فریز کرد؟

ترجیحاً نه. بافت شلغم بعد از فریز شدن تغییر می کنه و شیر هم ممکنه جدا بشه. بهتره تازه مصرف بشه.

4- شلغم با شیر برای چه کسانی مناسب نیست؟

افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارن یا دچار نفخ و مسائل گوارشی می شن، بهتره شیر و شلغم رو با احتیاط مصرف کنن یا از شیر گیاهی استفاده کنن.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 مهر 1404 بروزرسانی: 19 مهر 1404 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 2463

به "آموزش پختن شلغم با شیر در 3 مرحله ، برای چه افرادی مضره؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش پختن شلغم با شیر در 3 مرحله ، برای چه افرادی مضره؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید