4 دلیل کپک زدن رب گوجه فرنگی

به گزارش مجله بهسان، علت کپک زدن رب گوجه فرنگی چیست؟ کپک زدن رب گوجه فرنگی یکی از مهم ترین دلایلی است که می تواند یک شیشه رب سالم و تازه خانگی شما بلااستفاده و فاسد کند. ایجاد کپک های سفید، سبز و سیاه روی سطح رب یا دیواره ظرف آن موجب می گردد تا آلودگی ها به تمام بخش های رب گوجه فرنگی نفوذ کند و رب شما خراب گردد. اما آیا چیزی در خصوص علت کپک زدن رب گوجه و روش های جلوگیری از کپک زدن رب می دانید؟ در این مقاله از سرویس می توانید با علت کپک زدن رب گوجه فرنگی و روش های جلوگیری از آن آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص علت کپک زدن رب گوجه فرنگی پاسخ خواهیم داد. با همراه باشید.

4 دلیل کپک زدن رب گوجه فرنگی

علت کپک زدن رب گوجه فرنگی چیست؟

کپک زدن رب گوجه فرنگی خانگی و کارخانه ای معمولاً به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. بی توجهی در در کنار ورود رطوبت و آلودگی داخل ظرف رب می تواند موجب کپک زدن رب شما گردد.

قبل از مصرف رب همواره به نشانه های خراب شدن رب گوجه توجه کنید و اگر کپک سفید یا سیاه روی آن مشاهده کردید، همه رب را دور بریزید و از مصرف آن خودداری کنید. در ادامه می توانید با چند علت کپک زدن رب گوجه فرنگی آشنا شوید.

قرار گرفتن رب گوجه فرنگی در محیطی مرطوب

اولین و شاید به جرات بتوان گفت مهم ترین علت کپک زدن رب گوجه فرنگی قرار گرفتن یا کارخانه ای در محیطی مرطوب است. کپک ها برای رشد و تکثیر خودشان به محیطی گرم و مرطوب احتیاج دارند و زمانی که شما رب گوجه فرنگی را در محیط بیرون از یخچال و در فضایی گرم و مرطوب می گذارید، کپک ها آغاز به رشد می نمایند.

قرار دادن رب گرم داخل یخچال

ایجاد تفاوت دمای رب با محل قرارگیری آن نیز عامل دیگری است که موجب کپک زدن رب می گردد. اگر خودتان در خانه رب گوجه فرنگی درست می کنید، باید اجازه دهید کاملاً خنک گردد و بعد آن را در یخچال بگذارید. گاهی اوقات قرار دادن رب گرم در یخچال موجب ایجاد سم و کپک هایی در لایه زیرین رب گوجه فرنگی می گردد که در ظاهر قابل رؤیت نیست اما مصرف این رب می تواند به سلامت شما آسیب وارد کند.

برداشتن رب با قاشق آلوده

در بیشتر مواقع علت کپک زدن رب گوجه فرنگی برداشتن آن با قاشق خیس یا چرب است. زمانی که یک قاشق آلوده به غذا و رطوبت را وارد ظرف رب گوجه فرنگی می کنید، باکتری ها آغاز به تکثیر در آن می نمایند و رطوبت وارد رب می گردد و این موضوع موجب ایجاد کپک و خرابی در رب می گردد.

توجه داشته باشید که جنس قاشق مورد استفاده شما هیچ ارتباطی با کپک زدن رب گوجه فرنگی ندارد. شما باید برای برداشتن رب از یک قاشق خشک و تمیز بهره ببرید.

حرارت دادن ناکافی رب خانگی در زمان پخت

در بیشتر مواقع علت کپک زدن رب گوجه فرنگی کم جوشیدن رب است. اگر در خانه رب گوجه تهیه می کنید، باید آن را با شعله ملایم به اندازه ای بجوشانید که کاملاً غلیظ گردد. حرارت دادن ناکافی رب موجب می گردد که خیلی زود کپک بزند و خراب گردد.

روش های جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی

برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی باید مراقب ورود رطوبت و آلودگی به ظرف رب باشید و آن را در محل مناسبی قرار دهید. در صورتی که خودتان رب گوجه را تهیه می کنید، حتماً آن را به روشی اصولی درست کنید و به اندازه بجوشانید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد. در ادامه می توانید با بعضی از روش های پیشگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی آشنا شوید.

رب گوجه فرنگی را در یخچال قرار دهید

مهم نیست رب گوجه فرنگی شما بازاری باشد یا خانگی، به هر حال برترین مکان برای نگهداری از رب گوجه فرنگی یخچال و دمای 4 درجه سانتی گراد است. این دما از رشد باکتری و ها و قارچ ها جلوگیری می نماید و فرآیند کپک زدن مواد غذایی را کند می نماید.

مواد غذایی آلوده را از کنار ظرف رب بردارید

قرار دادن میوه ها و سبزیجات آلوده و شسته نشده در کنار ظرف رب گوجه فرنگی موجب ورود آلودگی به رب می گردد. این موضوع می تواند فرایند فساد و کپک زدن رب گوجه فرنگی را تسریع ببخشد و موجب خراب شدن آن گردد.

از قاشق تمیز برای برداشتن رب بهره ببرید

همان طور که گفته شد استفاده از قاشق آلوده مهم ترین علت کپک زدن رب گوجه فرنگی است. از همین رو بهتر است برای برداشتن رب همواره از یک قاشق تمیز و خشک بهره ببرید.

اندازهی روغن روی رب گوجه فرنگی بریزید

روغن زدن به رب گوجه فرنگی از ورود اکسیژن و هوا به داخل رب جلوگیری می نماید و از همین رو جلوی کپک زدن رب شما را می گیرد. بعد از اضافه کردن روغن بهتر است هر بار لایه های روغن را کنار بزنید و رب را بردارید تا روغن دوباره سطح روی رب را پوشش دهد.

از ظروف کوچک و درب دار برای نگهداری رب گوجه فرنگی بهره ببرید

یکی از برترین روش ها برای پیشگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی این است که رب را در یک ظرف کوچک و درب دار بریزید. این کار از ورود هوا به رب گوجه شما جلوگیری می نماید و فرآیند کپک زدن و فساد رب را به تعویق می اندازد.

اگر حجم رب تان زیاد است، بهتر است آن را به ظروف کوچک درب دار انتقال دهید و بعد از تمام شدن یک ظرف به سراغ ظرف بعدی بروید.

بیشتر بخوانید: روش های تشخیص رب گوجه سالم از تقلبی

ظرف رب گوجه را قبل از مصرف بجوشانید

روش بعدی برای پیشگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی جوشاندن قوطی رب گوجه فرنگی قبل از مصرف است. اگر از قوطی های رب بازاری خریداری کرده اید، برای کاهش اندازه آلودگی در سطح قوطی و بعلاوه جلوگیری از توسعه میکروب ها و قارچ ها می توانید قوطی را داخل یک قابلمه آب جوش بیندازید و برای چند دقیقه بجوشانید.

به رب گوجه فرنگی تان نمک بزنید

از دیگر روش های فوق العاده مؤثر برای پیشگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی اضافه کردن نمک به رب است. نمک از فساد و خرابی رب جلوگیری می نماید. می توانید کمی نمک به رب گوجه فرنگی تان بزنید و بعد از اضافه کردن رب دیگر نمک غذا را حذف کنید.

رب گوجه فرنگی را داخل بطری نوشابه بریزید

رب گوجه فرنگی هر چقدر کمتر با هوا در ارتباط باشد، دیرتر کپک می زند و خراب می گردد. برای نگهداری از رب گوجه فرنگی می توانید آن را در بطری های نوشابه یا آب معدنی بریزید و سپس در یخچال نگهداری کنید.

رب گوجه فرنگی را در فریزر قرار دهید

اگر اندازه رب گوجه فرنگی که در خانه درست کرده اید و یا خریداری کرده اید زیاد است، می توانید برای جلوگیری از کپک زدن رب ها را در فریزر قرار دهید. برای فریز کردن رب گوجه فرنگی می توانید رب ها را داخل شیشه های کوچک و یا در پلاستیک های زیپ دار بریزید و بسته بندی کنید. از فساد و کپک زدن و بعلاوه به یاری می نماید.

برای نگهداری رب گوجه فرنگی در فریزر بهتر است آن را به صورت لایه های نسبتاً نازک داخل پلاستیک بریزید تا هر بار بتوانید به راحتی یک تکه از آن را جدا کرده و بهره ببرید.

بیشتر بخوانید: روش های پیشگیری از کپک زدن انواع مواد غذایی

چرا نباید رب گوجه فرنگی کپک زده را مصرف کرد؟

قدیمی ها بعد از مشاهده کپک روی رب گوجه فرنگی، قسمت آلوده را جدا می کردند و بقیه رب را در غذا می ریختند. اما باید بدانید که رب گوجه فرنگی کپک زده به هیچ عنوان قابل مصرف نیست. کپک ها به راحتی و در کمترین زمان ممکن در تمام بخش های رب گوجه فرنگی پخش می شوند و در بسیاری از مواقع با چشم غیرمسلح قابل تماشا نیستند و به هیچ طریقی حتی با جوشاندن نیز از بین نمی فرایند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع غذا با رب گوجه

آیا کپک گوجه فرنگی خطرناک است؟

کپکی که روی سطح گوجه فرنگی ایجاد می گردد حاوی سموم قارچی به نام مایکوتوکسین است. زمانی که کپک روی رب را برمی دارید، هاگ های مولد آن که با چشم دیده نمی شوند، درون ظرف رب باقی می ماند و با مصرف رب این سموم وارد بدن شما می گردد. مصرف رب گوجه فرنگی کپک زده می توانید موجب ایجاد مسمومیت و آلرژی گردد و سلامت فرد را به خطر بیندازد.

سوالات متداول

آیا کپک گوجه با جوشاندن از بین می رود؟

رب گوجه فرنگی کپک زده به هیچ عنوان قابل مصرف نیست. کپک ها به راحتی در تمام بخش های رب گوجه فرنگی پخش می شوند و در بسیاری از مواقع با چشم غیرمسلح قابل تماشا نیستند و به هیچ طریقی حتی با جوشاندن نیز از بین نمی فرایند.

مهم ترین علت کپک زدن رب خانگی چیست؟

در بسیاری از مواقع علت کپک زدن رب گوجه فرنگی خانگی کم جوشیدن رب است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 10 تیر 1401 بروزرسانی: 10 تیر 1401 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 2095

به "4 دلیل کپک زدن رب گوجه فرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 دلیل کپک زدن رب گوجه فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید