تور گرجستان: گرجستانی ها چه می خورند؟
به گزارش مجله بهسان، غذاها و میان وعده های محبوب گرجستانی
این متن تنها یک گوشه از فرهنگ غذایی گرجستان را نشان می دهد که برای ایجاد تجربه ای از غذاهای این کشور به شما ارائه می شوند. اگر به گرجستان می روید، می توانید از مردم محلی بپرسید که کجا می توانید یک غذای خاص را بیابید و مردم از این که به شما برای یافتن غذاهای محلی لذیذشان یاری نمایند، بسیار خشنود خواهند شد. با خبرنگاران همراه باشید:
با ما سفر کنید و با تور گرجستان از زیباترین کشور اروپا دیدن کنید و شهر زیبای تفلیس را ببینید.
چورچخلا (Churchkhela)
نوارهای باتوم مانند قهوه ای رنگی که از رشته های گردو که در ماده ای به نام تاتارا (tatara) خوابانده شده بوده و خشک شده بودند. این غذا در بعضی از موارد به نام اسنیکر (یک مدل شکلات بسیار مشهور) گرجستانی نامیده می گردد. دقت داشته باشید که در هنگام مصرف چورچخلا به اشتباه نخ داخل آن را نخورید.
دلمه (Dolmas)
سبزیجات بخارپز، سرخ شده و یا آب پز شده و یا برگ هایی که با گوشت چرخ نموده و سبزیجات و برنج پرشده اند، این غذا را تشکیل می دهند. با وجود این که نمی توان دلمه را یک غذای کاملا گرجستانی به حساب آورد بازهم دلمه برگ مویی که میزبان ما به نام روسیکو با برگ های تاک حیاط خود درست نموده بود، یک مورد استثنایی به حساب می آمد.
کبابی
گوشت چرخ نموده کباب شده که با سماق و حلقه های پیاز در یک لایه نازک از نان لواش پیچیده می گردد. در بعضی از شهرهای کوچک، این غذا تنها غذای موجود برای خریدن است. البته باید گفت که این غذا به طور غافلگیرکننده ای هیچ گاه ما ناامیدتان نمی کند.
متسونی (Matsoni)
یک نوع ماست ترش که معمولا در ظرف هایی بدون در بر روی میزهای خاصی نگهداری می شوند. برای این که بتوانید بفهمید که این ماست با کدام غذا به ذائقه شما سازگار است باید به آزمون وخطا دست بزنید. می توانید متسونی را با خاچاپوری، گوشت گرم، سبزیجات یا مخلوطی از میوه تازه و عسل امتحان کنید. پس از این که متسونی به صورت مستقیم از مزرعه به خانه ها آورده می گردد، دیگر مزه آن مشابه قبل نخواهد بود. این خوردنی از شیر تازه و جوشیده شده گاو و مقداری باکتری به عنوان مخمر تشکیل شده است و بدون شک کیفیت دارویی ویژه ای نیز دارد.
پوری (تونیس پوری)
پوری، نوعی از نان گرجستانی است که در تنورهایی دایره ای شکل و سرامیکی پخته می شوند که خمیر به دیواره های آن ها چسبانده می گردد (درست مانند نا ن های هندی یا تنورهای سنتی نان لواش) پوری معمولا بسیار خوب و نرم از کار درمی آید و مزه خمیرترش آن به خوبی با یاری تکه هایی از نان که با حرارت تنور سیاه شده اند، ترکیب می گردد. کناره های این نان به رنگ قهوه ای در می آیند و مزه آن ها اندکی شبیه به فطیر می گردد.
متسوادی (Mtsvadi یا شیشلیک)
تکه های کباب شده گوشت بر روی آتش و چند تکه پیاز تازه و نمک که در یک ظرف فلزی بر روی آتش قرار داده شده اند. این غذا یکی از برترین غذاهای کبابی بود که به عمرمان خورده بودیم. در هنگام خوردن این غذا دقت داشته باشید که بخش های خاصی از گوشت در آن ویژه به حساب می آیند و به دلیل کم بودن آن ها باید بین کل حاضران در میز به صورت عادلانه تقسیم شوند.
نمک اسوانتی (Svaneti salt)
یک مکمل عالی برای سبزیجات، پنیر یا سالاد. این نمک از ادویه ها و سبزیجات مختلف تهیه شده است و با بو کردن آن احساس می کنید که چند گام به سمت ایران و هندوستان نزدیک تر شده اید.
منبع: الی گشت