گردوی پکان چیست و چه خواصی دارد

به گزارش مجله بهسان، پکان یک نوع گردو از خانواده گردو (Juglandaceae) بومی منطقه ها معتدل آمریکای شمالی است که بسیار غنی بوده و متمایز از نظر طعم و بافت، دارای یکی از بالاترین مقدار چربی در بین هر محصول گیاهی و ارزش کالری نزدیک به کره است. ارتفاع درختان پکان گهگاه به حدود 50 متر و قطر تنه 2 متر می رسد. دارای پوست شیاردار و برگ های مرکب با 9 تا 17 برگچه دندانه ریز است.

گردوی پکان چیست و چه خواصی دارد
گردوی پکان

درختان بومی پکان در ایالات متحده (نزدیک ریو گراند در تگزاس، و در نبراسکا، آیووا، ایندیانا، و گاهی اوقات آلاباما) وجود دارند. جورجیا، آلاباما و می سی سی پی امروزه مهمترین فراورینمایندگان آجیل پکان پیوندی هستند که به بسیاری از کشورها دیگر ارسال می گردد. درخت این گردو در استرالیا و آفریقای جنوبی به اندازه محدودی کشت می گردد. پکان از برترین گردو های وارداتی و خارجی است که از نظر مواد مغذی و چربی بسیار غنی است.

مواد مغذی و ویتامین های گردوی پکان

پکان سرشار از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامت پوست، چشم ها، دندان ها، استخوان ها، ماهیچه ها و اعصاب مهم هستند.

  • ویتامین A
  • فولات
  • نیاسین
  • ریبوفلاوین
  • تیامین
  • ویتامین B6
  • ویتامین
  • کلسیم
  • اهن
  • منیزیم
  • منگنز
  • فسفر
  • فلز روی
ویتامین های گردوی پکان

مواد مغذی در هر وعده

30 گرم گردو خام دارای:

کالری: 196

پروتئین: 3 گرم

چربی: 20 گرم

کربوهیدرات: 4 گرم

فیبر: 3 گرم

شکر: 1 گرم

پکان منبع خوبی از چربی های سالم است، اما کالری بالایی دارد، بنابراین مهم است که به میزان وعده های خود توجه کنید.

خواص گردوی پکان

یاری به حفظ انرژی بالا در بدن و کاهش وزن

برخلاف ایده های رایج در خصوص چربی در رژیم غذایی، کمبود چربی اصولاً برای بدن مفید نمی باشد. یکی از دلایل این امر آن است که حذف چربی منجر به ایجاد حس گرسنگی و افزایش اشتها می گردد. برای مثال چربی های سالم موجود در پکان فراوری هورمون گرهلین در بدن را کاهش می دهند. بالا بودن این هورمون در خون منجر به ایجاد حس اضطراب و افزایش شدید اشتها می گردد.

علاوه بر غنی بودن از چربی های مفید، پکان سرشار از منگنز است که یکی از مزایای متعدد آن، یاری به کاهش وزن می باشد. مقادیر بالای منگنز و مس موجود در این گردو به بهبود متابولیسم بدن یاری نموده و باعث لاغری و کاهش وزن می گردد.

یکی از این عناصر یاریی، عنصر مس است که به وفور در پکان یافت می گردد. مس در بیش از 50 واکنش آنزیمی دخیل است که مسئول حفظ سطح بالای سوخت و ساز در بدن و فراوری آدنوسین تری فسفات می باشد. آدنوسین تری فسفات یک مولکول پیچیده می باشد که انرژی موردنیاز بسیاری از سلول های بدن را تأمین می نماید. علاوه بر مس، ویتامین B1 موجود در پکان نیز در فراوری این مولکول نقش دارد.

یاری به حفظ انرژی بالا در بدن و کاهش وزن با مصرف گردوی پکان

پیشگیری از بیماری

ویتامین A، ویتامین E و روی، که همگی در این گردو یافت می شوند، از سیستم ایمنی بدن شما حمایت می نمایند تا بدن شما بتواند با عفونت ها مبارزه کند و آسیب را ترمیم کند. گردو پکان حاوی مواد مغذی گیاهی، ترکیبات گیاهی است که دارای مزایای آنتی اکسیدانی قوی است. بعلاوه منبع خوبی از ماده معدنی روی هستند که برای رشد و عملکرد سلول های ایمنی لازم است. رژیم های غذایی سرشار از روی با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها، به ویژه بیماری های مرتبط با سن و سبک زندگی مرتبط است. علاوه بر این، خوردن غذاهای حاوی الاژیک اسید یک آنتی اکسیدان موجود در پکان با کاهش خطر ابتلا به بعضی سرطان ها مرتبط است.

پکان سرشار از فلاونوئید است.

طبق گزارش USDA، گردو پکان حاوی فلاونوئیدها، نوعی آنتی اکسیدان که بیشتر در سبزیجات و میوه ها یافت می گردد، نسبت به سایر آجیل های درختی بیشتر است. افرادی که از رژیم های غذایی سرشار از فلاونوئید استفاده می نمایند کمتر در معرض ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت، بعضی سرطان ها و زوال شناختی هستند.

تسکین آرتریت

پکان بعلاوه حاوی چربی های امگا 3 است که می تواند با کاهش التهاب به کاهش درد آرتریت یاری کند. منیزیم، کلسیم، فیبر، ویتامین E و روی موجود در گردو نیز خواص ضدالتهابی به آجیل می دهد.

یاری به افزایش سلامتی قلب

با توجه به اندازه بالای آنتی اکسیدان ها در پکان، مواد مغذی موجود در پکان یکی از ارکان رژیم غذایی مفید برای قلب می باشند. پکان مانند مغزهای دیگر از خاصیت کاهش فشار خون سیستولی در بیماران غیردیابتی برخوردار است. پژوهش های دیگری نیز نشان داده اند که مصرف پکان در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی نقش دارد، زیرا دارای اندازه زیادی چربی سالم برای قلب است. این چربی های غیراشباع می توانند با کاهش کلسترول بد خون در صورت مصرف متعادل، اثر محافظتی داشته باشند. به علاوه، ویتامین B1 موجود در پکان برای عملکرد صحیح قلب لازم است. در مجموع، مصرف منظم مغزهایی مانند پکان از سرعت بسیاری بیماری های فرسایشی به ویژه بیماری قلبی می کاهد.

جلوگیری از پوکی استخوان

منگنز، مس و روی موجود در پکان در کنار مواد معدنی دیگر برای درمان عوارض ناشی از پوکی استخوان مفید هستند. پژوهش ها نشان داده اند که این مواد معدنی با افزایش تراکم استخوان و کاهش سرعت از دست رفتن تراکم استخوان جهت درمان پوکی استخوان بسیار مفید هستند.

جلوگیری از پوکی استخوان با مصرف پکان

بهبود عملکرد مغز

پکان مملو از مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب غیر اشباع است که بسیار برای عملکرد مغز مفید است. این گردو منبع خوبی از ویتامین E، مس و تیامین است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل بسیار یاری می نماید.

هضم بهتر

پکان منبع عالی از فیبر طبیعی می باشد که به هضم بهتر و حفظ یک سیستم گوارشی سالم یاری می نماید. یک رژیم غذایی با اندازه مناسب فیبر می تواند به فرد یاری کند تا سطح قند خون خود را کنترل نموده و سلامت روده را حفظ کند و حرکات روده را عادی و کنترل کند.

نحوه مصرف پکان

پکان سرشار از مواد مغذی لازم است که می توانند یک افزودنی عالی برای یک رژیم غذایی سالم و کامل باشد. پکان را می توان خام، شیرین یا نمک زده مصرف کرد. به طور گسترده ای در شیرینی ها مانند کیک قهوه و اغلب همراه با شکلات استفاده می گردد.

کیک پکانمنبع: هفت گنج
انتشار: 18 شهریور 1402 بروزرسانی: 18 شهریور 1402 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 2307

به "گردوی پکان چیست و چه خواصی دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گردوی پکان چیست و چه خواصی دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید