کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است
به گزارش مجله بهسان، محققان به رابطه بین کمبود ویتامین D و افزایش خطر مرگ و میر پی بردند.
به گزارش مهر به نقل از مدیکال نیوز، حدود 1 میلیارد نفر در سراسر دنیا کمبود ویتامین D دارند.
محققان دانشگاه استرالیای جنوبی یک رابطه دلیل و معلولی بین کمبود ویتامین D و افزایش خطر مرگ و میر پیدا نموده اند.
دانشمندان بعلاوه دریافتند که اگر سطح ویتامین D در محدوده کمبود باشد، خطر مرگ و میر ناشی از هر دلیلی در افراد تا 25 درصد افزایش می یابد.
ویتامین D یک ماده مغذی ضروری برای سلامتی است و نقش مهمی در موارد زیر دارد:
محافظت از استخوان ها در برابر پوکی استخوان
حمایت از سیستم ایمنی بدن
یاری به رشد سلولی
ارتقا سلامت عضلات
بدن به طور طبیعی ویتامین D را از قرار گرفتن در معرض نور خورشید فراوری می نماید و ویتامین D را از غذا های سرشار از مواد مغذی دریافت می نماید، از جمله:
آب میوه های غنی شده با ویتامین D، لبنیات و محصولات لبنی
روغن کبد ماهی کاد
ماهی های چرب، از جمله سالمون، تن و ماهی خال مخالی
جگر گاو
زرده تخم مرغ
اندازه توصیه شده روزانه ویتامین D به سن فرد بستگی دارد. از 1 تا 70 سالگی، فرد باید روزانه 15 میکروگرم ویتامین D دریافت کند. این اندازه برای بزرگسالان 71 سال و بالاتر به 20 میکروگرم افزایش می یابد.
محققان در این مطالعه، در یک بازه زمانی 14 ساله دریافتند که خطر مرگ افراد با افزایش سطح ویتامین D به اندازه قابل توجهی کاهش می یابد.
منبع: فرارو