طرز تهیه کیک کدو حلوایی بدون شیر در خانه با و بدون فر
به گزارش مجله بهسان، کیک کدو حلوایی با رسیدن فصل پاییز، سر و کله اش در آشپزخانه مادربزرگ هایمان پیدا می گردد. شاید گمان کنید تنها راه استفاده از این میوه مغذی، تهیه کدو حلوایی کبابی است اما سخت در اشتباه هستید. از دل این میوه نارنجی و پاییزی می توان ده ها دسر، کیک و نوشیدنی بیرون کشید که باورش برایتان سخت است. در کتاب کاله برای هریک از موارد گفته شده ده ها دستور وجود دارد که با خواندن آن ها به راحتی می توانید درست کنید. طرز تهیه کیک حلوایی بدون شیر یکی از آ ن ها است که می توان به راحتی و هر مناسبتی در خانه با و بدون فر درست کرد.
مواد لازم برای تهیه کیک کدو حلوایی بدون شیر
- آرد همه منظوره یک و یک دوم فنجان
- شکر یک فنجان
- پوره کدو تنبل یک دوم فنجان
- آب یک فنجان
- روغن نباتی پنج قاشق غذاخوری
- ادویه کدو تنبل دو قاشق چای خوری
- وانیل یک قاشق چای خوری
- سرکه سیب یک قاشق غذاخوری
- جوش شیرین یک قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر یک دو قاشق چای خوری
- نمک یک دوم قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک کدو حلوایی بدون شیر
1. مواد خشک را را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی بدون شیر باید در کاسه ای مناسب آرد، بیکینگ پودر، نمک، جوش شیرین، ادویه کدو تنبل و شکر را در یک کاسه مناسب بریزید و با یکدیگر خوب ترکیب کنید. قبل از ترکیب تمامی مواد خشک حتما در کاسه ای جداگانه آرد، جوش شیرین و نمک را با یکدیگر مخلوط و الک کنید. با این کار کیک تان سبک تر خواهد شد. در ادامه فر را با دمای 177 درجه سانتی گراد روشن کنید. حال قالب کیک تان را با کمی روغن چرب کنید.
2. پوره کدو حلوایی را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی بدون شیر ، قبل از پیش بردن مابقی مراحل به سراغ کدو حلوایی تان بروید. کدو را از وسط نصف و تخمه های آن را کامل جدا کنید. سپس آن را به تکه های کوچک تر تقسیم کنید. تکه های کدو را داخل یک سبد استیل بگذارید. حال یک قابلمه را تا نصفه آب پر کنید. سبد را به گونه ای داخل قابلمه بگذارید که آب وارد سبد نگردد. قابلمه را روی حرات ملایم بگذارید تا آب به جوش بیاید. کدوها که بخارپز شدند را باید از قابلمه بیرون بیاورید. پوست آن ها را جدا کنید. کدوهای پوست گرفته شده را داخل ظرف غذاساز بریزید و آن را تبدیل به پوره کنید. به یاد داشته باشید که آب اضافه کدو را با یاری صافی بگیرید. با خواص کدو حلوایی آشنا شوید تا دسر و کیک های بیشتری از آن در این روزهای پاییزی درست کنید.
3. مواد تر را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی بدون شیر باید در کاسه مواد خشک تان دو تا فرورفتگی کوچک و یک فرورفتگی بزرگ ایجاد کنید. داخل دو تا فرورفتگی کوچک را وانیل و سرکه بریزید. در فرورفتگی بزرگ تر روغن را بریزید. در ادامه پوره کدو حلوایی و آب را هم اضافه کنید. حال با یاری لیسک، تمامی مواد داخل کاسه را با یکدیگر مخلوط کنید. تا جایی مواد را با یکدیگر مخلوط کنید که خمیر کیک تان یکدست گردد.
4. کیک کدو حلوایی را بپزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی بدون شیر باید مایه کیک را در قالب ریخته و در طبقه وسط فر از قبل گرم شده بگذارید. زمان را روی 40 دقیقه تنظیم کنید تا کیک کدو حلوایی تان کامل بپزد. کیک پخته را از فر بیرون بیاورید. کیک را روی توری خنک نماینده بگذارید تا با دمای اتاق خنک گردد. در نهایت با فراستینگ پنیری، پودر قند یا برش های میوه تزئین و سرو کنید. در صورت نبود فر در دسترس تان می توانید دستور تهیه کیک کدو حلوایی در قابلمه را بخوانید.
نکات تکمیلی تهیه کیک کدو حلوایی بدون شیر
کیک کدو حلوایی را همچون تهیه کیک اسفنجی می توان با مواد متنوعی درست کرد بدون آن که تغییری در مزه آن به وجود بیاید. نکات تکمیلی زیر را بخوانید تا یاری تان کند بدون هیچ نگرانی مراحل پخت کیک را پیش ببرید.
پخت کیک کدو حلوایی بدون شیر و فر
کیک کدو حلوایی را همچون کیک اسفنجی در قابلمه می توان بدون فر درست کرد. برای تهیه این کیک بدون فر احتیاج است که مراحل بالا را به خوبی پیش ببرید. سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید. قابلمه مناسب و بزرگ تری از قالب کیک تان انتخاب کنید. قابلمه را به مدت 15 دقیقه به همراه شعله پخش کن روی حرارت کم بگذارید. در آخر به آرامی قالب را داخل قابلمه بگذارید. در قابلمه را با دم کنی ببندید تا حرارت خارج نگردد. با گذشت 35 دقیقه کیک کدو حلوایی تان در قابلمه آماده است.
تهیه فراستینگ پنیری برای کیک کدو حلوایی
راه های بسیاری برای تزئین کیک کدو حلوایی وجود دارد که مرسوم ترین آن فراستینگ پنیری است. برای این کار به یک بسته پنیر خامه ای پرچرب، یک دوم فنجان کره بدون نمک، سه فنجان پودر قند، یک چهارم قاشق چای خوری ادویه کدو تنبل، یک قاشق چای خوری وانیل و اندازه خیلی کمی نمک احتیاج دارید. پنیر خامه ای را با کره با دور تند هم زن برای پنج تا شش دقیقه بزنید تا یک دست شوند سپس مابقی مواد را اضافه و مخلوط کنید. در نهایت با توجه به سلیقه تان کیک کدو حلوایی تان را فراستینگ کنید.
ادویه کیک کدو حلوایی
مهم نیست کیک کدو حلوایی را با شیر یا بدون آن درست می کنید اما ادویه، بخش مهمی از دستور آن به شمار میرود. در طرز تهیه ادویه کدو حلوایی احتیاج به یک قاشق چای خوری پودر هل، یک قاشق چای خوری پودر میخک، یک قاشق چای خوری فلفل قرمز، 2 قاشق چای خوری پودر زنجبیل، 2 قاشق چای خوری جوزهندی و در آخر هم چهار قاشق غذاخوری دارچین احتیاج دارید تا کامل با یکدیگر مخلوط شان کنید. طرز تهیه پای کدو حلوایی وگان یک پیشنهاد عالی برای وگان های عزیز است پس از آن غافل نشوید.
کیک کدو حلوایی رژیمی
شاید گمان کنید کیک کدو حلوایی رژیم غذایی تان را بهم بریزد و منجر به اضافه وزن تان گردد اما سخت در اشتباه هستید. دستور تهیه کیک حلوایی با آب و بدون تخم مرغ، آن را تبدیل به یک کیک وگان نموده است که افراد با هر نوع رژیمی بدون نگرانی می توانند آن را مصرف نمایند. در صورت حساسیت به مصرف لبنیات باید همچون دستور، کیک کدوحلوایی را با آب درست کنید. برای داشتن یک کیک رژیمی کدو حلوایی استفاده از ماست یونانی کم چرب یا ساده و آرد بدون گلوتن فراموش نگردد. همان طور که در طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره انگور شرح داده ایم، شیره انگور را می توانید جایگزین شکر کند.
نگه داری کیک کدو حلوایی
کیک کدو حلوایی را به صورت عادی و بدون هیچ فراستینگی با گذاشتن در یک ظرف دربسته می توانید برای یک هفته در دمای محیط نگه دارید. در صورت وجود فراستینگ روی کیک تنها می توان آن را به مدت 7 تا 10 روز در یخچال نگه دارید. برای نگه داری این کیک خوشمزه در فریزر باید آن را بدون فراستینگ دوبار با پلاستیک و فویل خوب پوشانید. در صورت نبود فویل آن را داخل ظرف های دربسته قرار دهید تا بعد از سه ماه باز هم از طعم و عطر آن لذت ببرید. آیا از دستور تهیه مربا و مارمالاد کدو حلوایی اطلاع دارید تا به میز صبحانه تان رنگ و بویی دیگر بدهید؟
منبع: کتاب کاله