دانش فراوری نوعی صمغ کاربردی بومی شد

به گزارش مجله بهسان، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صمغ زانتان یک قندی برون سلولی است که توسط گونه های مختلف زانتوموناس فراوری می گردد. صمغ زانتان نخستین نسل جدید چندقندی برون سلولی در علم زیست فناوری است که توسط چندین ریزاندامگان مانند باکتری زانتوموناس کمپستریس(campestris Xanthomonas) فراوری می گردد.

دانش فراوری نوعی صمغ کاربردی بومی شد

واحدهای سازنده این صمغ، گلوکز، مانوز و دی-گلوکورونیک اسید هستند. این صمغ، با وجودِ داشتنِ وزن مولکولی بالا ، به سادگی در آب سرد و گرم حل می گردد و حتی در مقادیر کم، محلول بسیار غلیظ فراوری می نماید. در اثر بهم زدن، از گرانرویی آن کاسته می گردد. تغییرات PH پی اچ، اثر چندانی بر روی آن ندارد.

مجتبی بدری بنام مدیرعامل شرکت دانش بنیان فراوری کننده این محصول پرکاربرد در صنایع کشور گفت: این صمغ در صنایع بسیاری از جمله شیمی صنایع غذایی، فراورده های نفتی و مواد آرایشی کاربرد دارد. این صمغ در انواع مختلفی از نوشابه ها، کنسروها و مواد غذایی منجمد مورد استفاده قرار می گیرد.

این فعال فناور به ویژگی های این محصول اشاره نمود و گفت: به دلیل وجود گروه های استیل و پیروویل، گزانتان یک پلی ساکارید آنیونی است.

وی با بیان این که صمغ زانتان یک ترکیب پیچیده اگزو پلی ساکارید است که به وسیله میکروارگانیسم ها در طول فرآیند تخمیر فراوری می گردد، شرح داد: هنگامی که گلوکز، سقز یا فروکتوز تخمیر می گردد، این پلی ساکارید پیچیده فراوری می گردد و می تواند با استفاده از الکل استخراج گردد. پس از خشک شدن، این صمغ را می توان به صورت یک پودر خرد کرد و به عنوان یک اضافه نموده از آن استفاده کرد.

بدری احتیاج مصرف سالانه را 500 تن عنوان نمود و اضافه کرد: از این مقدار 400 تن توسط این شرکت فراوری می گردد و 100 تن باقی مانده به وسیله واردات تامین می گردد. بنابراین با توجه به احتیاج گسترده کشور به این محصول استراتژیک توان خود را بر روی بازار داخل متمرکز نموده ایم.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان به کاربرد این محصول در صنایع مختلف اشاره نمود و گفت: این ماده در صنایع بالا دستی نفت، صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی، دارو سازی، رنگ های ساختمانی، لعاب و سرامیک، نساجی، سرامیک، کشاورزی و راه سازی و معدن کاربرد بسیاری دارد.

وی ادامه داد: محصول فراوری شده این شرکت کاملا بومی و حاصل چندین سال تحقیق و پژوهش است و در جهان نیز کشورهای معدودی مانند: آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس دارنده فناوری فراوری این ماده هستند.

به گفته بدری، کیفیت فراوریات این شرکت در مقایسه با نمونه فراوری شده کشور چین بسیار بهتر است ولی متاسفانه به لحاظ قیمتی با هم برابر هستند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 24 اسفند 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 734

به "دانش فراوری نوعی صمغ کاربردی بومی شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانش فراوری نوعی صمغ کاربردی بومی شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید