پلمنی، محبوب ترین غذای روسی

به گزارش مجله بهسان، پلمنی | Pelmeni غذای ملی روسیه

روسیه غذاهای جالب و خوشمزه ری زیادی دارد اما پلمنی (دامپلینگ روسی) یکی از محبوب ترین غذای روسیه است که معمولا زیاد استفاده می گردد. شاید یکی از دلایل محبوبیت این غذا این است که به راحتی از سوپرمارکت ها تهیه می گردد، بعد از خرید کافیست به مدت 5 دقیقه آن را بجوشانید تا برای خوردن آماده گردد. اگر دوست دارید یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی روسیه را امتحان کنید به سراغ پلمنی بروید، یک جور لقمه گوشتی که خمیر آن با گوشت پر می گردد و مطمئنا از طعم آن خوشتان می آید. می خواهید درباره پلمنی بیشتر حرف بزنیم، در ادامه خبرنگاران را همراهی کنید.

پلمنی، محبوب ترین غذای روسی

شاید دوست داشته باشید در سفر به روسیه یک غذای ملی و سنتی و در عین حال خوشمزه میل کنید در این صورت پلمنی یکی از برترین گزینه هاست. غذایی که با انواع طعم ها مطمئنا شما را غافلگیر می نماید و از طرفی طعم و مزه اش هم با ذایقه ما ایرانی ها کاملا سازگار است. پلمنی یکجور لقمه گوشتی است که بعد از فرم گرفتن خمیر به شکل حلزونی یا گوش ماهی در می آید. دامپلینگ روسی نسبت به دامپلینگ های دیگر کشورها کمی تفاوت دارد که می خواهیم در این پست درباره آن حرف بزنیم.

اگر گذرتان به روسیه بیفتد امتحان طعم این غذا البته نوع غیر کارخانه ای آن چندان کار راحتی نیست چون معمولا در فست فودی ها اثری از آن پیدا نمی کنید. برای خوردن این غذا یا باید به رستوران بروید و یا باید در آشپزخانه خودتان آن را بپزید. روسی ها معمولا پلمنی را غذای مجردها می دانند چون خریدن و پختن آن آسان است.

پلمنی به زبان محلی یعنی نان گوشت! اینکه این غذا چگونه اولین بار وارد روسیه شده تعیین نیست اما با توجه به وجود فلفل سیاه در آن به نظر می آید که اولین بار در کشور چین اختراع شده و بعد به روسیه آمده است. پلمنی از غذاهای ملی روسیه به شمار می رود ولی در کشورهای دیگر هم درست می گردد البته با نام و طرز پخت متفاوت! تشخیص پلمنی روسی از دامپلینگ دیگر کشورها از روی ظاهر و میزان آن ها اصلا کار سختی نیست.

روسیه و به خصوص شهر مسکو رستوران ها و کافه های زیادی دارند که به داشتن پلمنی های خوشمزه معروفند تعدادی از این رستوران ها شامل کافه آپشرون و رستوران اوبلوموف هستند.

پلمنی چطور درست می گردد؟

درست کردن پلمنی و آماده کردن خمیر و مایه آن ساعت ها زمان لازم دارد برای همین معمولا در هنگامی که فرصت کافی در اختیار است تهیه و در فریزر گذاشته می گردد. گاهی خمیر این غذا از سوپر مارکت ها تهیه می گردد تا زمان پخت کمتر گردد. طرز پخت پلمنی آسان است: پایه و اساس این غذا از خمیر است و برای درست کردن خمیر باید آرد، آب، تخم مرغ و نمک با هم ترکیب شوند. حالا که خمیر آماده است وقتش رسیده تا مواد پر نماینده آن درست گردد. برای مواد داخل خمیر گوشت چرخ نموده، پیاز و انواع و اقسام ادویه ها با هم ترکیب می شوند.

حالا خمیر رول و به تکه های گرد کوچک تقسیم می گردد. آخرین مرحله، قرار دادن مواد پر نماینده در مرکز تکه های گرد خمیر و بستن آن است. میزان هر کدام از پلمنی ها بین 3 تا 7 سانتی متر است و از آن جایی که میزان کوچکی دارند می توانید با خیال راحت هر چند تا دوست دارید از آن بخورید.

پلمنی روسی و ویژگی های خاصش

  • ماده پر نماینده داخل خمیر حتما باید گوشت باشد، کوشتی که می تواند شامل گوشت گاو، مرغ، بره و یا ترکیب آن ها باشد. کمی پیاز و ادویه هم برای طعم بهتر به آن اضافه می گردد. اگر برای پر کردن خمیر از موادی مثل سیب زمینی و محصولات لبنی استفاده گردد دیگر نام غذا پلمنی نیست و به وارنیکی (vareniki) تغییر نام می دهد!
  • پلمنی سوپرمارکت ها باید حتما یخ زده باشد و یخ آن باید در هنگام جوشاندن باز گردد چون در غیر این صورت تکه های پلمنی به هم می چسبند. همانطور که گفتیم در سوپرمارکت ها انواع و اقسام پلمنی با مارک های معروف و معتبر به فروش می رسد اما مزه آن ها اصلا به پای نوع خانگی آن نمی رسد!
  • مردم روسیه ترجیح می دهند که پلمنی را آب پز نمایند و خیلی کم پیش می آید که این غذا در ماهی تابه سرخ گردد.
  • در برخی از منطقه ها سیبری معمولا پلمنی با ماهی درست می گردد که البته امکان ندارد بتوانید این نوع پلمنی را در سمت اروپایی روسیه هم پیدا کنید.
  • معمولا در فست فودی ها اثری از پلمنی پیدا نمی کنید برعکس کشورهایی مثل نپال یا چین که پیدا کردن دامپلینگ در بین فروشنده های خیابانی اصلا کار سختی نیست.
  • مردم روسیه معمولا این غذا را در هنگام شام و به همراه خامه ترش می خورند البته گاهی برای طعم بهتر به آن مواد دیگری مثل کره، سرکه و روغن آفتاب گردان هم اضافه می گردد. بیشتر جوان تر ها ترجیح می دهند تا این غذا را به هماره ترکیبی از سس مایونز و کچاپ میل نمایند.
  • خمیر و مایه گوشتی این غذا معمولا از قبل آماده و در فریزر نگهداری می گردد. چند دقیقه قبل از شام یا ناهار مدتی در آب جوش می پزد و بعد به همراه سس های خوشمزه میل می گردد. پلمنی می تواند برای مدت های طولانی به صورت یخ زده در یخچال باقی بماند و جالبه که مزه اش در این مدت هیچ تغییری نمی نماید.
  • پلمنی گاهی به جای اینکه به صورت یک غذای جداگانه خورده گردد به صورت آب پز در سوپ ریخته می گردد و طعم و ظاهر سوپ را از این رو به آن رو می نماید!

منبع: russia-travel-guide.com

منبع: الی گشت
انتشار: 12 اسفند 1400 بروزرسانی: 12 اسفند 1400 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 1992

به "پلمنی، محبوب ترین غذای روسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پلمنی، محبوب ترین غذای روسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید