میوه و سبزی که می خوریم، سالم اند؟

به گزارش مجله بهسان، مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به پایش میزان باقی مانده سموم در هفت محصول کشاورزی پرمصرف، گفت: این اقدام انجام شد و نتایج آن هم بدست آمده، اما پیوست طرح پایش محصولات کشاورزی، شناسه دار کردن باغات و مزارع است که باید اجرا گردد.

میوه و سبزی که می خوریم، سالم اند؟

دکتر وحید مفید در گفت وگو با خبرنگاران، درباره وضعیت پایش محصولات کشاورزی در کشور، گفت: ابتدا باید توجه کرد که آمار ضایعات محصولات کشاورزی بسیار زیاد است؛ به طوریکه اعداد 30 درصدی و حتی بیش از 30 درصد را برای ضایعات محصولات کشاورزی اعلام می نمایند. این درحالیست که محصولات غذایی ما عمدتا بر پایه محصولات کشاورزی است که می توان میزان ضایعات آنها را با مدیریت درست کاهش داد.

وی با بیان اینکه از زمان فراوری محصولات در مزرعه تا حمل ونقل و فرآوری آنها، میزان زیادی ضایعات ایجاد می گردد، اضافه کرد: با تکنولوژی های نوین و برنامه ریزی می توان این ضایعات را به حداقل رساند. این کاری است که در جهان صورت گرفته است؛ چراکه با کنترل این ضایعات می توان جمعیت زیادی از افرادی را که به مواد غذایی دسترسی ندارند، سیر کرد. چرا ما این اقدام را انجام ندهیم؟. بنابراین می توانیم با برنامه ریزی میزان ضایعات محصولات کشاورزی را کاهش دهیم.

کنترل باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی

مفید در ادامه با اشاره به اقدام سازمان غذا و دارو در زمینه کنترل باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی در سطح عرضه، اضافه کرد: در عین حال قرار بود روی هفت محصول کشاورزی هم پایش هایی انجام گردد که این رخ داد و نتایج آن هم درآمده است. در عین حال پیوست طرح پایش محصولات کشاورزی، شناسه دار کردن باغات و مزارع بود. هدف از شناسه دار کردن باغات و مزارع این است که اگر در سطح عرضه با محصولی روبرو شدیم که از نظر میزان باقی مانده سموم یا کود شیمیایی بالاتر از حد مجاز است، بتوانیم آن را ردیابی کنیم.

باغات و مزارع کشاورزی شناسه دار شوند

وی تاکید نمود: در قانون برنامه ششم توسعه مشخص شده بود که وزارت جهاد کشاورزی باید بحث شناسه دار کردن مزارع و باغات کشاورزی را اجرا کند. بر این اساس طبق آخرین جلساتی که داشتیم، وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد که این اقدام را انجام داده و قرار است این شناسه ها اعلام گردد. بنابراین زمانی که نمونه ای مانند سبد میوه را در سطح عرضه برمی داریم و پایش می کنیم، باید شناسه داشته باشد و مشخص باشد که در کدام استان، شهر و مزرعه فراوری شده تا بتوانیم آن را ردیابی کنیم. این سیستم ردیابی است که نظارت های سازمان غذا و دارو را کامل می نماید.

مفید با بیان اینکه طرح پایش چندین سال است که اجرا می گردد و هفت محصول کشاورزی شامل سیب زمینی، یکسری سبزیجات برگی، خیار، گوجه و... مورد پایش قرار می گیرند، گفت: در این زمینه باید نظارت هایمان به صورت کامل به نتیجه برسند. البته در این پایش ها به طور کلی نتایج خوب بوده است. هرچند که در برخی موارد مسائلی هم وجود داشت، اما علی رغم مسائل، روند خوب بوده است.

وی تاکید نمود: در حال حاضر ما مشکل را مشخص نموده ایم و می دانیم در کدام مناطق چه مسائلی در محصولات کشاورزی وجود دارد. در مرحله بعدی با شناسه دار شدن محصولات کشاورزی می توانیم نسبت به حل این مسائل اقدام کنیم. در حال حاضر با همکاری وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی و با تفاهم نامه ای که در این زمینه بسته شده، امیدواریم به زودی بتوانیم این محصولات را ساماندهی کنیم تا میوه، سبزی و محصولات کشاورزی باغی که به مردم عرضه می گردد که درصدش هم بالاست، سلامت باشند. امیدوارم و خوش بین هستم که این اتفاق بیفتد.

3 رنگی که سلامت محصولات غذایی صنعتی را مشخص می نمایند

مدیرکل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه صحبت هایش با اشاره به برخی اقدامات سازمان غذا و دارو برای ارتقاء سلامت محصولات غذایی صنعتی، گفت: اقداماتی را در این زمینه از دو سال گذشته شروع کردیم. یکی از راه هایی که احساس کردیم می تواند در حوزه تغذیه مردم یاری کند، نصب چراغ راهنمای تغذیه ای بود که در آن سعی شده اطلاعات مربوط به یک ماده غذایی کارخانه ای را با زبان ساده و با سه رنگ به مردم بگوییم. مثلا اگر رنگ مواد تشکیل دهنده محصولی مانند میزان چربی آن، سبز باشد، یعنی این ماده غذایی کاملا ایمن و سلامت است و مصرفش توصیه می گردد. وقتی زرد گردد، یعنی این محصول به آستانه خطر نزدیک شده است و وقتی قرمز باشد، یعنی فرد باید احتیاط کند و مثلا کسی که چربی دارد از این محصول استفاده نکند.

مفید با بیان اینکه تمرکز ما بیشتر روی سلامت مواد غذایی است، اضافه کرد: تقریبا تمام محصولاتی که یک عامل خطر را داشته اند، چراغ راهنمای تغذیه را نصب نموده اند. همچنین محصولاتی که چند جزئی بوده اند و میزان هر یک از موادشان می تواند بر سلامت تغذیه ای موثر باشد نیز عمدتا چراغ راهنمای تغذیه ای را نصب نموده اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 28 اسفند 1397 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: behsanshop.ir شناسه مطلب: 68

به "میوه و سبزی که می خوریم، سالم اند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میوه و سبزی که می خوریم، سالم اند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید