وقتی کنسانتره وارداتی جای میوه را در فراوری آبمیوه می گیرد!

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران گفت: آبمیوه های موجود در بازار 100 درصد طبیعی نیست و عمدتا کنسانتره های وارداتی هستند، به طوری که از هر یک کیلوگرم کنسانتره حدود 60 تا 70 لیتر آب میوه فراوری می گردد و شاید میزان کمی از آب میوه های طبیعی را با آن مخلوط می نمایند.

وقتی کنسانتره وارداتی جای میوه را در فراوری آبمیوه می گیرد!

رضا اسماعیل زاده در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به شروع فصل برداشت مرکبات و ضرورت فعالیت کارخانه های صنایع تبدیلی در این استان، اظهار کرد: نیمی از فراوری مرکبات کشور در مازندران صورت می گیرد و این میزان زیاد و مهم است.

وی با بیان این که تبدیل محصولات کشاورزی مورد استفاده کارخانه های مختلف یکی از موارد مهمی است که می تواند به کشور و به ویژه مازندران یاری کند، توضیح داد: مرکبات هم از نظر ضایعات و هم آن دسته ای از محصولاتی که به صورت ریز و پادرختی هستند قابلیت فرآوری شدن در کارخانه ها را دارند در صورتی که مصرف نمایندگان عمدتا به دنبال محصولات لوکس هستند.

فراوری پکتین از ضایعات مرکبات

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه مازندران با اشاره به اینکه از نظر کنترل ضایعات مرکبات در مازندران می توانیم قدم های جدی برداریم، اظهار داشت: یکی از مهم ترین بحث هایی که در بسته چاره اندیشی به اتاق فکر توسعه استان نیز ارسال گردیده است، موضوع فراوری پکتین از ضایعات مرکبات بوده است.

مازندران احتیاجمند واحدهای فراوری پکتین است

اسماعیل زاده با بیان اینکه پکتین یک ماده پایدار نماینده و غلظت دهنده برای کارخانه های مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی است که مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: با توجه به حجم فراوان فراوری مرکبات در مازندران و اینکه 100 درصد پکتین مورد احتیاج کارخانه ها، وارداتی است، این استان به یک واحد فراوریی پکتین احتیاجمند است تا بخشی از این ضایعات به سمت فراوری پکتین راهنمایی گردد.

وی توضیح داد: به جز استخراج پکتین از ضایعات مرکبات، فراوری روغن از هسته مرکبات و اسانس طبیعی از پوست پرتقال، نارنگی، نارنج به عنوان ترکیبات نگهدارنده طبیعی با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی می تواند در دستور کار قرار بگیرد و صرفا از خام فروشی محصول جلوگیری گردد.

استفاده از کنسانتره وارداتی به جای میوه در فراوری آبمیوه!

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه مازندران با اشاره به اینکه میوه هایی باید برای فراوری آبمیوه مورد استفاده قرار بگیرد که نسبت آب به پوست و گوشت میوه بالاتر باشد، اضافه نمود: استفاده از میوه برای فراوری آبمیوه در کارخانه های کشور مقرون به صرفه نیست و کنسانتره ها را از کشورهای دیگر مانند برزیل وارد نموده و با رقیق سازی و پاستوریزه کردن آن، به بازار روانه می نمایند.

اسماعیل زاده اظهار داشت: در فراوری کنسانتره، محصول، در شرایط اواپراتور (تبخیرنماینده) و دمای بالای 120 درجه سانتی گراد قرار گرفته است و از نظر ارزش غذایی، ویتامین ها و ترکیبات مغذی خود را از دست داده است.

ویژگی های یک آبمیوه با کیفیت

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه اگر از محصول فاسد و درجه چندم، برای فراوری آبمیوه استفاده نمایند، خطرهای زیادی برای سلامت انسان ها به همراه می آورد، گفت: اگر محصولی قابلیت استفاده طبیعی به صورت مصرف نماینده را از دست داده باشد، هیچ فرآیندی نمی تواند آن را اصلاح کند.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه مازندران با بیان اینکه تازگی، میزان ویتامین در حالت طبیعی، عطر، طعم و نداشتن حالت کپکی از ویژگی یک محصول مرغوب برای فراوری آبمیوه است، اظهار کرد: با بهترین فرآیندها نمی توانیم از ماده اولیه نامرغوب، محصول با کیفیت فراوری کنیم و این یک اصل در صنایع غذایی است.

گفت وگو از: سیداحمد حسینی، خبرنگار خبرنگاران

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "وقتی کنسانتره وارداتی جای میوه را در فراوری آبمیوه می گیرد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با وقتی کنسانتره وارداتی جای میوه را در فراوری آبمیوه می گیرد!

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید